heart u!

Friday, June 22, 2012

going to new zealand!


assalamualaikum!


lamanyaa tak jumpa kawan kawann! hai semua! *sengeh tunjuk 36batang gigi*


it has been awhile since my last post. was it about 2months ago? oink oink dasar pemalas. last entry buat lepas kanak kanak riang dtg perth tu kan. 



lepas tu takde ape yg menarik pon, getting busy siapkan kerja kerja yg bertimbun sebab end of last month family kitee pulak dtg. meriah u ols sem ni, ramai tetamu gtu. hehehe dh la kne buat thesis,report etc ahh malas nk igt. dh habes semuaaa! cuma doakan lah thesis sy ok and i dpt grad this year. borang for graduation pon dh submit aritu. puhhhh puuuhhh



report yg last submit 4june, lepas tu igt boleh berseronok ronok lah kan. tp boleh plak diri ini didtngi penyakit bertimpa timpa. so tak dpt nak berjimba sgt pon. lepas my fmily blk, cik batuk dtg berjalan2, smpai skang ni lah. aritu lepas mkn ubat yg bli kt pharmacy, tetbe jd selsema and demam. haaa aritu bleh plak silap mkn ubat demam. dokter soh mkn 1sebiji 2 kali sehari. aku g bantai mkn 2biji terus. lepas mkn tu tber cuak deym camane kalo tetbe berbuih mulut sbb overdose oh nooo! beriya gtau semua org ckp salah mkn ubat sbb takot if la jd pape takmau org salah sangka kt i. hahaahha sigem ckp aku over sbb mkn dua biji je, bkn doploh biji sampai nk oberdose mcm selalu dlm cerita ituww. tp alhmdulillah, esknya tu terus sihat demam. hehe




esk malam kteorg g melbourne sbb transit nk g new zealand bebeh! hhehehe cant wait. mungkin ade hikmah gak demam n batuk2 2minggu lepas. at least skang dh rasa sehat la gak, takde la mandom je berjalan kalo sakit kan. eksaited gilos kot nk g nz, penat den memerah keringat membanting tulang cari duet nk p jalan2. baru kau tahu penatnya bekerja kan! proud of myself. *tepuk tepuk bahu sendiri*



skang ni pon tgh babysit budak. anak kak didi yg i pernah babysit last sem tu. tp this sem keje kekdg je sbb kak didi pon xkerja fulltime, so she doesnt need any nanny la. pastu haritu i kerja cleaner kt umah org. fuuuh mcm2 maknusia jumpa. ade yg chillex chillex je, ade yg particular gilos, ade yg mcm nk suruh keluarkan semua perabut umah dia, pastu cleaning semua segala mcm habuk. migrain. 



umi bising ckp kenapa la keje cleaner apetah. biase la mak mak. kt umah pemalaih hangit, tetbe nk clean kan umah org kan. hehehe memula nk stay sebulan lg, keje cleaner lepas blk dr nz. pastu umi pon mcm suruh blk, aku pon sbenanye give up. keh keh penat tau. pastu kalo tuan rumah yg cerewet plak...eeee malas mak nk pk. baek aku blk mesia cari keje bebetul. lgpun ade misi nk selesaikan. jeng jeng. *poyosss sgt*






jumpe nanti ribi ribi! whoaaaaaa banyakknyee! 




lots of laf~