heart u!

Friday, May 4, 2012

berhujan di margaret river


assalamualaikum!




***warning, entry super panjang,gambar byk sgt. pergi buat teh o, cari biskut cap pingpong then dtg blk***





last week, pagi pagi lagi kiteorg tgh on the way pergi caversham. fuhh tgk kan cuaca harini yg hujan tak berenti, naseb baek deorg dtg last week. 


DEORANG ini adelah:

dari kirrrriiiii

samihah aka meksa
siti khairulnisa aka bicak
norhaizan aka mekjea
fauziah hani aka pojie


mereka semua ni kawan2 kt pc dlu, except meksa, kenal time forecast kt utm. mereka ini semua wanita2 berkerjaya ye especially mekjea si tauke tudung bawal tone. kemain dh expend bisnes smpai international level you. ahahaha :p aku saje je sroh mekjea bwk tudung bawal byk2 dtg sini, mane tau leh jual...skali mmg sap sup sap habes begitu saje. diri sendiri ini pon dh amek 6helai kan. skang tgk bdk2 ni asek pakai tudung baru jeee...*tgk cermin* 




oh berbalik kepada mereka2 yg dtg ber short holiday kt sini, maka tmpt2 wajib tu harus lah pegi. most of the place yg i dh plan awal2 kteorg pergi...cuma deorg sedikit kuciwa sebab tak dpt ambil gambar kt uni i yang canthek ituuuu. ahahahahaha *padahal aku yg paksa* takpelah,maybe next time. dh dtg sini 4 hari je, haruslah compress gilaaa time berjalan.



jumaat pagi buta deorg smpai, then lepas aku abes kelas kol 10 lebeh tu, tros paksa deorg bgn siap siap sbb nk g caversham. 






bicak si ibu kenggeru.



sang pemalas ini tidur 20jam sehari. pehhhhh




huh kau sombong!




ini wombat, bkn khinzir ye, walopon rupa mcm lebih kurg gtu. eh say hai to lelaki kacak. keh keh





lepas berguling sini sana dgn kenggeru koala dsb, maka kami gerak menuju harbour town. kalo ikot plan asal nk g city and kings park skali...tp tetbe tgh deorg shoping2 kt harbour town itu, kapla ku berdenyut2 la plak. g beli panadol ala ala actifast, pastu tros telan, baru lah rasa lega sket. time ni perutku yg comel dh menjerit2, maka kami pon berdiner kt jus beger subiaco. 





harbour town.







lepas setel mkn, blk rumah and get ready brg2 utk trip pergi south esknyaa tu.







TRIP TO THE SOUTH




tadaaaaa! barang yg nauzubillah. mmg pergi 3minggu kan. =.=




journey to the south, mmg plan nak g sampai margaret river je....sbbnye albany mcm jaoh sgt utk pegi 2hari. lagipon ahad tu kena rush blk perth sebab deorg ni nak bershoping souvenir kt fremantle la pulok.


first pit stop, dolphin discovery centre kt bunburry, cuaca: hujan rintik rintik. penat tggu dolphin yg tak kunjung tiba. tsk. tmpt ni xyah pegi pon takpe kooot. nk tau lebeh lanjut boleh check sini. ----> Dolphin Discovery Centre







next punye point of interest adelah busselton jetty, cuaca: hujan berek berek. kiteorg pon terus lunch kt sini since semua dah mengamuk mengamuk kelaparan.


sempat lg bicak sengeh kan bila nmpak camera. padahallll.....haha :p





along jetty ni boleh naek train or jalan kaki sampai hujung sanaa. tapi kami yg berdarah muda dan yakin gagah padahal cheapskate ini telah decide nak jalan kaki. 2km je you ols. pergi balik baru 4km..dekat sangat!




tren mahal sgt kenapa!







kah kah. aku dh agak, smpai separuh jalan semua give up. eh, korg sampai sini je la. kt depan sana pon same je jugak kan? trololololo biaselah perut dah berat, jalan pon malas.  






dtg area margaret river, kena la amek gmbau kt wine farm yaw.





pastu troskan perjalanan menuju margaret river. time ni mmg plan nk stret pergi cape leeuwin lighthouse lah. tetbe before sampai margaret river tu, nampak signboard campsite yg i dah booked aritu. dh alang alang tepi jalan je,kami pon singgah je la kejap kononnye nak check in. 


dah check in campsite, *poyo je padahal bkn hotel pon nak bercheck inn bagai* tetbe kiteorg decide nk up khmeah terus la..dak dak ni pon nak solat jamak siap. katanya baru leh jalan dengan tenang gtuww. alhmdulillah bagus semua.







tidur ditemani donkey. feeling fiona x poj?? hehe




kami tak sapot sesapee eh. teeeeeet.




dah lepas setel, dalam kol 4.30ptg naek balik sikun yg comel menuju cape leuwin lighthouse yg sejam gak la perjalanan dr taunton farm campsite tu.




secebis dari perbualan dalam kereta

cikserirehan: wehh, sedang elok la ni nanti kita sampai kt tmpt lighthouse tu nanti dah sunset, sure cantik gilaa la gambor kita weh!
yg lain: oh yekeee...tu laa. comey kor tmpt tu?
cikserirehan: comey gilaa. kt situ pertembungan dua laot....blaaa blaaa blaaa *mende tah aku gebang kt deorg*



perbualan diteruskan. sambil makan kudapan yang mcm2. kereta aku dah macam kantin bergerak tahu. tinggal nk buat build inn fridge je. waaah over sangat.




bila dah nampak bayang lighthouse tu semua dh eksaited. maken dekat maken eksaited, maken dekat, maken dekat eh kenapa aku rase tak best. maken dekat. aaah kol brape skang? tgk jam kt dash board.


5.15pm


cikserirehan: weyyyyyyyyyy, adekah tmpt ini dh tutup? wey korg apsal takde org weyy...stressss. 
mereka: eh rilek dlu,meh kita tgk. mane tau bukak lagi. 






sobs. 



cikserirehan: aaaaa aku lupa yg kt sini semua pon tutup awal.....pung pang pung pang *sambung bebel,emo sbb jaoh2 dtg tp baru je tutup*



deorg rilek je. aku yg over. hahaahah sebab mcm bersalah lah lupa yg tmpt ni tutup awl. dtg punya jaoh tetbe tutup. tp deorg g je la amek gambor kt area situ,tepi2 laut tu semua. aku dh emosional duduk tercongok depan pagar menangisi naseb. whyy oh why sambil gegar gegar pagar. *ye mmg buat betul, drama sket diptg hari* 



kuciwa. pastu kami kembali pulang ke campsite. tp sempat singgah kt IGA augusta bli chips etc etc. dh stress kan kena la soping. dapat beli makanan pon jadi lah. hehe sampai campsite, mandi freshen up semua, pastu msk sup utk dinner. sup sehat sgt sbb lupa nak bwk minyak. maka xde la tumis2 bagai. walopon begitu, makan tetap berselera ye sambil tgk the voice. pastu msk khemah, gosip 2,3kilo then ternganga semua. letih sgt ye anak anak. tidur dalam hujan, feeling bersamamu sangat tau.  






esknya, pagi pagi aku dh kerah semua bgn sebab nak pergi cape leuwin again! mekjea sapukan tuna kt roti and buat megi, pastu kiteorg mmg mkn bekpes dlm kreta je. oh pagi pagi pon dah ada peristiwa. dah la nak kejar masa, so smua buat kerja tangkas la konon. lipat khemah pon sekelip mata je. waah gtu. dah msk semua brg dlm kreta, ready to go, pastu mntak la konci kereta. aku tgk kau,kau tgk aku, mari kita jerit sama sama. 


"kunci kereta sangkut dalam khemah kotttt!!!"



molek sgt, molek. hahahahaha



bicak dgn meksa yg tabah g bukak khemah blk,cari kunci kereta. atoilaaa bila nk cepat kan,ade jee mnde. takpe,maybe ade hikmah kann. fuuuhhh 



ajk makanan.




sampai jugak hohohohooo! 




stengah jam je dibenarkan spend masa kt sini, we are on tight schedule remember! pojie si penjaga masa yg sgt episen. asek dok jerit igtkan ms tinggal saploh minit lagi. masa tinggal 4minit lagi. gud gud. lagipon hujan kan, xkuasa nak lepak lama lama kt sini. den terus gerak pergi a maze'n kt margaret river. 









si pojie and mek jea yg sombong nak cari jalan sendiri, tp akhirnya sesat. haahahaha.




setel main maze dalam hujan, kiteorg trus shoot blk perth. nak kejar masa pergi e-shed. sampai kt fremantle dlm kol 3.30 gtu la. tros mereka bersoping sobiner dgn gumbira. then jalan2 freo jap, pastu dinner kt kailis.



 


fremantle





balik ghumah, eden collapse. kagum dengan diri sendiri weh. jaoh kot drive. dulu drive pergi mandurah yg sejam tu pon demam 3hari. ni drive sampai cape leuwin beb. *angkat angkat kening, celet hidung dgn ibu jari*


lepas ni boleh la mntak permission kt baba nk drive blk kelate. hehehehe


kpd poj,cak,sa and jea, sorry ye if trip ni tak seperti yg korg bayangkan...keh keh. perth best kan? Lol


lots of laf~

  





oh, nah, salam perantau dari kami. from kings park with love.