heart u!

Wednesday, April 25, 2012

meet Aaron Aziz aka Mr Seth Tan! *sengeh segeh*

assalamualaikum.



5.30pm - baru blk dr hi-tea with SKM, women in engineering. 

6.00pm - yaa: "akk, nak g jmpe aaron aziz tak mlm ni?"
cikserirehan: "tak kacau dia ke? tp mcm nk jumpa. jom lah jomm lah. nanti kita tggu dia update twitter dia kt mana." *mamarazi sgt tau* 






7.08pm - jomm solat isyak lepas tu kita g dinner kt luar! ;)

7.20pm - menuju Subiaco. *bawak kereta sambil sengeh tak tahu kenapa. pastu berdebar2 toksah ckp la. over sgt mcm nk g menikah je.* hahahaha

7.35pm - cikserirehan: "korg tgk dlm restaurant kt depan tu kt corner, tgk ade org melayu tak?"
mix voice: "ade, ade mcm ade! adeee!!! "


parking kereta, kunci. jalan menuju restaurant chutney mary's. tgn sejok gila. kah kah over.


waiter: "yes, table for four?" 
syara: no...we just meeting a friend there. *tunjuk kt meja aaron* (mmg fren la sgt. dulu time kecik2 sama2 main baling selipar dgn rounders kan) teehehehe
waiter: oh sure. 



jalan dh senget. mcm tak pijak tanah. pastu menuju meja deorg. ade fmily aaron, fmily abg dia etc2 ade 2 meja panjang. then kteorg tegur la igt just nak ambik gambar dgn dia, pastu blah g makan gelare. sekali dia AJAK MAKAN SAMAAAAA! deng. sikit lg aku nk pengsan. aaron siap nk tarik meja combine dgn meja dia. tp tempat sempit, so kteorg mcm sokay la kami duduk kt table kt blkg tu. 


lepas grab the seat sorg2 meroyan tp still in control sbb dia kt blkg je. hahaha. pastu nk order ape dh tak tahu. end up order naan cheese dgn laok ayam apetah. makan pon tak kenyang. tgh2 makan nanti dia dtg tanya, 

aaron: "eh,mkn tu je? order la lagi"
cikserirehan: tak pe la..td dh dinner. ni saje nk dtg ambik gambar je. *berterus terang sgt kau kannn*. emmm you all dah nk balik ke?
aaron: "no, belum lagi. sokayy makan dulu" *pastu bagi senyuman mcm seth tan. rasa mcm nak baling naan kt dinding sbb soka sgt* Lol


kteorg pon lepak tggu je la dia setel setel makan semua. then dia yg offer kami g amek gambar. mmg terbaik lah demo. wife dia sporting gila kot. kalo aku jd wife dia, mmg aku soh laki aku pakai purdah, pastu pakaikan beg yg ada tali yg boleh pegang tu. macam yang mak budak guna untuk anak2 yg buas. 



ye begini. hahaha





ok ayuh men jelly kan diri anda semua. hak hak hak *gelak nirrojim* :p















feeling artis iols.





wifee dia, kak d yg ohsem! thanks kakak bg pinjam ur hubby. kakak cantik! ;)





dah setel bergambar, kiteorg nak msk la blk sbb makan td tak bayar lagi. then...


aaron: "sokay la, tak payah bayar." *rs mcm tgh tgk nora elena* bahahahahaha
we ols yg geds: " eh. tak pelaaa.." *poyo malu2 plak kan.* 
aaron: "no...no its okay." *senyum lg. gosh!* 



yes. dia BELANJA kami. yeee. sikit lagi nak berzapin kat situ. 


msk la blk salam2 amek gmba dgn wife dia plak. sembang2 jap pastu kiteorg keluar dr restoren dgn hati yg berbunga berkebun kebun. (<3 , <3)





this is my favorite. dah upload kt instagram, nak gak tepek kt sini. ahh tak kira. hahahaha


faint. faint. faint.




#pang pang bangun buat asimen. nak kena hantar esok nih#






Tuesday, April 24, 2012

sneak peak : mr aaron aziz


assalamualaikum!







esk crita. esk crita. now maseh meroyan. haahahha



lots of laf~

Wednesday, April 11, 2012

pandu cermat, jiwa selamat

assalamualaikum.


have u ever got into an accident? for at least once? real accident i mean. jatuh basikal time baru belajar nak kayuh masa umur 3 tahun dulu not included okay. i have been through some. haha *clumsy me* but alhamdulillah thats not the serious one. 

first time, seret kereta orang yang parking tepi2 jalan time pesta konvo. duh. time tu baru sebulan dpt lesen, aku tak reti nak bajet kiri kanan ke mcm mane tah. jalan tu mmg kecik, boleh plak kereta parking at both side of the road. tinggal secoet je untuk aku lalu. then tetbe ade kereta dtg dari dpn, pehh kekiri sikit, ke kiri siket keriri kekiri skali srettttttttttttttttt bunyi yang tak berapa nak sedap. pastu aku berhenti pergi cari tuan punya kereta kat dalam pesta konvo yang beribu orang tu. oh sebenarnya itu tidak berlaku. harus la bukan begitu sebab time tu syaikhton nirrojim sibok berbisik bisik kt telinga:


 "rehan, pecut laju laju tinggal je, cepatttttttt tinggal je! tuan kereta bukan tahu pon sape yang langgar kereta dia. lagipon sapa suruh dia parking tepi sini kan. tanggu risiko lah"



dgn jiwa muda yang membara, tak pikir panjang, aku tinggalkan je kereta yg aku dh seret ituuu. rasanya ade tinggal 2line kot kt pintu drebar smpai depan. YE AKU INI MAKNUSIA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB. *menyesal menyesal* if tuan kereta terbaca ini, sy mintak ampun dan maaf ye, sesungguhnya sy dah dpt balasan. ye nanti den cerita. 


walopon tuan kereta tak tahu aku yg langgar, tp terasa bersalah gilos kot. menangis sebentar, dh la time tu guna kereta en dear. yes, itu first time kemikkan kereta dia. =.= first time tu maksodnye, ade lagi la yang menyusur. kesiaan si WaHaB kemik sana sini. pastu sigem tu boleh gelakkan aku je lepas cerita aku langgar itu ini. :') terimakaseh sebab tak marah. 


oh ni plak cerita, what goes around comes around. dulu aku langgar kereta orang, aku lari kan. aritu time blk summer, aku mat motor ni langgar kereta umi, lastu dahsyat gila kemik. siap kne tuka bumper kot. tp salah buat report camane tah, tak claim pon insurans si mat motor yg melanggar itu. bapakku malas pikir panjang, so dia claim insurans kami je. ye. mungkin ini balasan untuk peristiwa dulu. 



even mcm tu, still bersyukur sebab alhmdulillah kiterog tak pernah lagi accident yg teruk gila. nauzubillah,mintak simpang. bila tgk berita pasal accident, misti berdebar. jauhkanlah kami dari malapetaka itu. kadang kadang, kita dah beringat, tp orang lain plak yang tak beringat. so, bwk kereta tu semua beringat la selalu, jgn nak cepat je, jgn nak main redah je. nyawa sendiri, tak sayang lantak korg la, pikir kan nyawa orang lain jugak ye.



alhamdulillah again, haritu sikit lg nak berlanggar dgn pajero. disebabkan sistem traffic light yg agak confuse disini. even dah hijau, if kita nak belok kekanan, kena tggu lane belah sana clear dulu. paham x? 




ha..comelnyewwww lukisan kitew. haha


sini punya rules, 2-2 belah traffic light akan hijau. kereta kuning itu nak belok kekanan. so, kne tggu belah kereta kelabu tu clear dlu baru boleh belok kekanan. ada paham? if nk bwk kereta kt sini berjaga jaga sikit. kot kot terlupa mcm i aritu. mujur pajero kelabu tu slow gak. bila nmpak je tetbe ade kereta, terus ku tekan minyak dgn kuat sekali. phew. lagi satu mmg tak nampak pajero tu sbb dia baru turun dr kings park, jalan mcm berbukit sikit. 



ketaq lutut sampai kt rumah tau. mujur leh bwk kereta lagi. 



lots of laf~





Sunday, April 8, 2012

berbasikal keliling pulau

asslaamualaikum!



yeahh now tgh cuti seminggu for easter break yaw.


tp memandangkan kerja yg menimbun nimbun itu, ku tidak dpt nak bergaloks sgt. tp still nak becuti2 gak kan....so slepas memaksa semua org, finally jejak jugak tapak kaki kecilku ini *saiz 6 consider kecik la kan* kt Rottness Island! yuhhhuuuuu!




lawa gilaaa tak tipu! air laot dh mcm lukis pakai kaler buncho tau. peeehh. nanges tak berlagu sbb kagum sgt. dah ala2 mcm pantai kt Esperance okay. ooh rupanya i tak cerita kt sini kot pasal g Esperance last spring. boleh la korg google eh sbb esperance punya beaches mmg ohsem gilos!


eh pusing blk. nak cita pasal rottness ni kan.



ha alkisahnye mmg sy nak pergi rottness ni before blk sbb tgk gambar bdk2 ni mcm best gilaa ajo. oh sy mmg pencinta laut,pantai,pulau,air terjun etc etc yg berkaitan air semua. tp sy xreti berenang. hehe i should go to swimming class la someday. tak pon tggu suami ajar, awwwww mentik ngattt. hahaha *pang. tampar diri sendiri*



so ajak la bdk2 ni, skali semua mcm ade plan laen la apela..tp bdk laki curtin mmg nak g rottness tu. dgn tidak brape nak malu, kamis mlm tu baru kami decide nak pegi, and ikot deorg. heee sorry la if kami dah rosakkan plan u ol ye. tp best kan naek beskal ngan kiteorg? :p


pagi smalam bgn awl gila sbb kne sampai jetty before 7.30am sbb ade 2org kne naik feri kol 7.30. biaselah bila dh beli tiket lambat, tiketnya habis dong. i dgn syara pergi naek feri yg awal tu. dah sampai sana tros kteorg brator booked beskal utk semua org. deorg naik feri kol 8.30am.



lepas rombongan cik kiah sampai, breakfast la dulu. bdk2 laki siap bwk nasik lemak kot. peehh malu akak tau. kami bwk roti,sardin dgn tuna je. haha dh terbalik plak kan. even deorg bwk utk deorg je, still kagum ok. kol brape la korg bgn memasak ni. 



udah kenyang perut dan suka hati, maka misi kami meronda keliling pulau dimulakan. ayuh, tak yah ckp byk lg. mari layan gambo! sbelah tgn pegang handle beskal, sebelah tgn amek gambar. bkn calang calang camera, dslr aku yg berat gilos tu ye. yess i mmg oweeesome! bdk2 lain pon lg oweesome sbenanyee. hehe





ini quokka! walopon bentuk mcm tikus siket tp tak menggelikan mcm tikus ye. seb baek muka mu irasa iras kengeru. so comel lah jugak. binatang ini rsnye ade kt rottness je.






cool gila parking boat dpn chalet!







rombongan cik kiah.






tuan tanah, besama seluar tak cukup kain. dlm tu adelah swimming suit ye. sonang den nak terjon laot. tepi laut to be exactly. hehe












aaaa...air dia shining shining siap kena cahaya matahari! marbelosssss.






indahnyaaa.....





ciptaan......







Allah!






kiteorg mandi kt sini! tgh tu dhamirah dah jerit jerit panggil turun. 





bila penat, bergantunglah kepada kawan anda. hehe






the lighthouse.






most of the trails mmg begini. naek turun bukit. time turun bukit menjerit ber wehoooooo weeehoooo! time naik, napas kuda je kedengaran. hahaha






breathtaking view






pokok2 xdek daun botak botak ni i mmg suka. ;)








balik rumah, semua jalan mcm katun. byk sgt cycle sampai kaki dah senget. ok exaggerated siket. tp betul,sakit wey. before tdo,lumur minyak satu bdn, then bgn pagi td dh tak saket yeah! ade budak tu siap meraung cramp kaki semalam. hehe dh bg pil kuda baru sehat. haha :p




aaaaaaa best gila! tp easter break i berakhir today je lah ye. skang ni pon tgh buat asimen 2 software process. *baru buat 3pekataan dan benti tulis blog, perangai sungguh* byk sgt kerja. BANYAK. serius tak tipu. and actually freaks me out a little bit. mampu ke nak habiskan this sem? tsk. doakan ku kawan kawan!



lots of laf~




 

Sunday, April 1, 2012

sayang

assalamualaikum.



makin jatuh hati dengan tempat ini. ye lah mcm org kata, tempat jatuh lagikan dikenang, apetah lg tempat menimba ilmu. eh tp xtau la org mane yg kata. rasa mcm ade. 





those pictures are taken at matilda bay. tepi uni den aje ni. mane nak cari scenery sebelah uni cantik cenggini. mekaseh lah dhamirah sbb smalam tak jd main basket tu. ade gak akk jalan2 kt sini. hehehe




ye..i sengaja buat gambar jadi besar besar nak suruh korg nmpak betapa cantiknya tempat ini. heeeee










the amazing boat and sky







the black swan





bila tgk ramai dah blk for good. teman ketawa teman menangis, nak sgt cepat habis blaja, pastu cecepat blk, biar org lain plak hantar kita nanges2 kt epot. eh adeke org nak nanges? slalu aku je over emosional. ehhehe




now dah msk april, which means i have less than 3months to complete everything. yeap everything!
hai sempat ke tak ni.tsk...tamauuu extend. if duduk kerja kt sini, saya mau. if belajar lg, tak mahuuu. penat dh ni. ini serius. kemalasan pon tahap moksya dh tau. 




esk ade presentation for high performance embedded system. kena tulis paper jugak. and mcm yang anda sediamaklum, baru nak terhegeh hegeh bukak ieee explore cari research paper. 




byk lagi nak cerita pasal graduation kak effah etc...nanti lah..bila dh lega sket. ok till then!




lots of laf~