heart u!

Monday, February 27, 2012

tahap kesihatan menurun

assalamualaikum.


i have return to the place where i belong for the next 6months. this semester gonna be a tough one. as u all know 2 of my housemates, nash and kak effah had finished their study last semester and they left me to face all this hardship as a final semester student alone! tsk. pity me. hehe drama laa kejap. act dh ade 2new housemates baru! cik syara and cik ya. syara dh final year student engineering where as ya plak baruu je smpai. dia smbong master in architecture. 




smalam sy touch down kt sini dlm kol 5.20pg cmtu. then biase la tunggu beg berzaman, check kt imegresen lg. seb baik semua makanan yg i bwk lepas you. dia tgk2 cmtu je. naseb tak korek beg i dengan beriya. if not misti terjumpa milo 3in 1 yg aku sorok kt tempat2 tersembunyi ituww. then dhamirah dtg amek bersama sikun yg takde rego(roadtax laa ni). td aku baru lepas bayar online. then lepas ni kene pergi service pulak. dah sangat nazak dah tu, kesian kot. dah la luar kotor, dlm pon kotor. sabar ye sikun nanti i bwk tu pergi service, mandi semua sekali.




everything was fine, except the diarrhea at home and 2times throwing up at en rudy's place last nite. haiyo what hapengg la. i also dunno bebeh. sampai sampai je pagi smalam mmg kebuluran. pastu bila blk umah, kemas kemas brg semua, baru la mkn roti skeping. then tgh dok baring tu tetbe mcm tak nampak ape ape. ohh noo adekah aku dh tetdo? brg xhabes kemas lg laaa wey. apekan daya mmg nak angkat kelopak mata pon tak larat dh. then bila bgn tu dhamirah ajak lunch, dia msk kerutuk. so mkn la dgn nasik semalam yg tak dipanaskan akibat kerusakan microwave. ADEKAH INI PUNCANYA? deyyuuummm. takpe la terlajak perahu boleh gostan, terlajak makan nasik mungkin basi, minum je lah yakult. sebab yakult ade bekteria baik. *pengaruh iklan*




harini dh stat kelas. tp kelas i kol 3-6ptg ajo. so pg td setelkan kemas ape yg patut. meja study pon dh nampak rupa dh siket. if not td aku tgk dah mcm tempat longgokan brg brg terbuang. 




haa..pasal rumah tak setel lg. disebabkan agent itu yg tak reti nak reply email ke kenape pon aku malas nak paham, so igt nk g jumpe agen kt opis deorg terus pastu bg penampar kapit sambil ckp, apepasal lu olang malas nak leply email wa? waa sangat kecil hati tau. grrrrrr jgn deorg naikkan sewa dah la. 



btw semester ni aku ade 2unit je yg kne g lecture. lg 2unit adelah research. haiyooo takot ah. tolong la dpt buat dgn tenang. risau. semoga sy dpt habis on time! doaa semuaa plis!





cepatlah sehat, aku byk keje nih!




lots of laf~ 


picture credit : baby
   


Wednesday, February 1, 2012

oreo cheesecake cara tradisional

assalamualaikum!

hai kanda kanda dinda dinda sekalian. sehat kee?



i still batok and selesema lg. fuhhh cecepat la sehat esk mlm dh nak stat mengembara ke bumi tak berapa nak asing ni.



aritu, before blk kelantan teringin betol nak mkn cheesecake. then beli la barang2 semua bagai. tp biase la kt sini ade brg yg takde laa..mahal la. tensen nyah. kau tahu, philedelphia cheese tu seketul 250g kan biasanya rm12.50 je. tp kt sini rm13.50 kot. ke brape tah. nak pakai sekilo lak tu. nanges. 




disebabkan perangai kedekut ku yang tidak bertempat ini, maka aku beli cream cheese brand pura ke amende tah tp yg penting tak glems, 500g baru belas belas hengget kot. then beli whipped cream. kalo ikot resepi kne guna double cream, tp kt sini xde! hailaa tensen lagi. aku bantai je pakai cream yg biasa. hahaha tgk suka hati je tuka resepi. pastu kalo kek tak jd nak mengamuk. buruk betol perangai kau.




al kisahnye kt umah aku ni mixer rosak, and aritu dah janji nak beli kt perth yg kenwood kt umi....tp tak beli lg. hehe sebab time ade promo murah gila buttt tinggal satu. misti la bli utk diri seniri dlu. yeee mmg x mengenang budi tau. bukann begitu...boleh je nk bg umi dlu, cuma beratt weh slalu tak muat kilo time aku nk blk mesia. so aku tinggal la kt sana dlu. pehe dok?




disebabkan brg semua dah beli, terpaksa la gak buat cheesecake tu. bukan yg biasa you. dasar gedik kan..nak try yang gedevas. oreo cheesecake gtu. tepaksa mix semua bahan pakai senduk nasik. legend tak legend aku nih. now tgn dah naek muscle. 




resepi den dpt dr junior den yg mmg pandai gilo baking. nama dia hadi manaf, nama manjeer berry. hihi yeappp and dia lelaki okey. menages lah kau disitu mengenangkan naseb yg tgn tak bedung mcm aku ni. heh aritu mkn cheesecake dia smpai termimpi2. so mintak resepi dgn harapan jd mcm dia buat. tp angan2 belaka. haha akan aku cuba lg nanti. suatu masa yg xtau bila.  :p




happy trying uolss...dah jd jgn lupa gtau den. share2 la gmbo yee. 



lots of laf~