heart u!

Tuesday, November 29, 2011

balik malaysia, pergi indonesia dan kfc

assalamualaikum!



mlm ni sy balek malaysia! summer break bebeh. yeee belum blk for good lg. lama betol wey setadi. if tmbah setahun lg dh dpt phd tau dak. =.=




mintak2 semua subjek sem ni lepas. aminnnnnnnnnn! so sy still on track lg la and semoga dpt habes on time. tolong la berdoa okayyyy. duduk kt sini sgt best, cuma tak sabar nk balik and kerja and start new phase in life. aku rasa lama sgt fasa jd student nih. lemau weh. lemau. pastu mcm tak de peningkatan hidup je. perangai dok mcm org tak berapa nak sehat je lg kn. haha





tambah stress bila tengok fb. kekadang dekat home aku tu dh mcm kt galeri pengantin ngan nursery. penoh album kawen, tunang dgn gamba baby baby. cantik cantik pulak tu semuaa....wuhuhuuu. rezeki masing masing kan. semoga rezeki kita semua murah! kadang kadang tgk org lain mcm senang je....ape ape deorg nak buat mcm tak de kesusahan pon, tak de masalah. beruntung sungguh ye mereka. moga moga urusan kita semua dipermudah mcm mereka mereka ni jugak kann. 




eh melalut sudah akak. dh tua ni maken nyanyuk kan...suka pikir macam macam tauu...tak sesuai. hehehe udah udah berpikir mengarut. malam ni flite i kol 12.15 you. pagi esk turun klia lg nyah. naek mas ke kau? hahaha tak mampu lah. sy naek jetstar je, tp yg bestnye turun kt klia tu, boleh kembang kembang hidung feeling orang kaya tau tak. bwk handbag forever new je tp perasan bwk Hermes. boleh? untung untung ade lelaki kaya dan kacak yg beriman nak tumpangkan sy blk kl. 




ha tu masalah lg. barang aku nauzubillah 40kg tau. pastu bukan ade org pon nak amek kt klia tu. dh paksa si arnila ke bicak ke pojie mc, tak tau la dapat ke tidak. sebabnye lusa kan i kan pergi indon berjimba bersama keluarga tersyg, jd brg ku yg maha banyak tu, nak tumpang rumah pojie lah kejap. then esk mlm g hotel lepak ngan family kuu before terbang ke jakarta. haaa susah la duduk jaoh dr kl ni. babaaa cepatla pindah HQ balik. 




nanti g indon 8hari ok. gila punya lama. duat bknnye ade sgt ni. blk ni mcm nk keje kfc lah. uuuuu sedapnyaa ayam. original eh..taknak spicy. 




uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. meleleh air liur wey rosak keyboard.




ah. bersabar. tak smpai 24jam lg nak bau udara malaysia yg nyaman tuh. nyaman kan? heh



doakan perjalanan sy selamat semuanya! 


lots of laf~



 

Tuesday, November 15, 2011

exam dan sakit adalah sinonim

assalamualaikum!




oh saya punya final dalam masa 2 hari lagi, lepas tu saya boleh berseronok beronok ronok smpai lebam! balek malaysia adalah pada 30nov. eh apsal bahasa aku cm pelik nih. agaknye bahasa melayu aras tinggi kot. saeng saeng bahasa sanskrit. hehe eh, jgn kata tak ingat bahasa sanskrit tu apa...misti tdo dalam kelas sejarah leteww. berdirikan buku, pastu tdo kat belakang buku kan? tau dah. 




oh sempena nak exam ni slalunya macam2 lah dugaan cabaran sepanjang perjalanan ku pasrah ku akur 786 alhamdulillah syukur!




badan ni dah lama sakit2...maklomlah sparepart second hand. keh keh takdela, sebabnye...banyak sangat kot beraktiviti, so alignment urat urat semua dah lari la aku igt. pastu lama tak kena urut...yesh eden adelah maknusia yang suka pergi mengurut ye. tak kira di tempat urut tradisional, rumah urut maksom atau pon dekat spa yg dibelanja. eh? hehe mcm tu la...tp sy urut biasa biasa je ye. bukan urutan batin, no no no. 




sebabkan begitu, usaha la cari kot2 ada orang mengurut kat sini. nak pergi spa? mmg tak lah. sebab mahal la weyy...if 100dol pon kalau convert dh jd rm300++, baik aku pergi spa kat malaysia, dpt full package lagi siap buat scrub buang daki 2,3kilo tahu tak. haha  




tapi alhamdulillah finally dapat contact number IBU YAYUK dari postgrad ni. isteri dia slalu pergi mengurut kt situ. yang bestnye 35dol ye okeh. yg ni jgn lah diconvert. agak murah la kan compare to tempat lain. actually sebelum jumpa ibu yayuk ni, sy dgn nash ada beli pakej urut kt groupon oz, tapi tetbe tmpt tu cancel deal, and kena mintak refund balik. haih malas la nak cerita proses refund tu. sebab akan mengeluarkan carutan yg bertubi2. kasi pendek cerita, selepas 2minggu usaha keras, kami dpt balik duet refund. Alhamdulillah! syukur syukur!





ha berbalik kepada ibu yayuk, dia org indonesia, tapi kawen ngan omputehs, laki dia keje sini. ingatkan dia urut biasa2 je la. tapi bila pergi rumah dia, siap ada bilik khas u ols. mcm kt tempat spa. ade katil yg ade lubang untuk keluar muka tu. hehe paham kan. waah pastu bilek suram muram terus aku mengantuk. semalam suruh dia tekan kuat kuat. sebab mmg nak hilangkan urat2 yang bersimpul tu. tapi harini baru rasa kesan yg dia tekan tu. saket ok. tp belakang dah rasa ringan sikit. yeay!





tapi pagi td terpaksa makan panadol backpain relief. bgn je tdo, saket blkg pakej dgn sakit kepala. aaaaaaaa. sabar je la. mcm mane nak setadi. kakak korg nih dah la membazir masa yang banyak aritu. ni baru nak hegeh hegeh faham kan semua topik tau. yang sebenarnya tak berapa nak faham pon. tsk 




doakan exam saya dipermudahkan okey. dan doakan saya sehat walafiat. nih dah risau jugak sebab ptg td tetbe kaki sejuk gila lepastu kepala dh suam suam susu kambeng. aigoo, jgn demam plis. 





sindrom sakit time exam mmg sangat sinonim dgn gue deh. =.= redha ajela. 



lots of laf~





Friday, November 11, 2011

sebelas sebelas sebelas

assalamualaikum!




salam 11/11/11.



sebabkan xde ape yg menarek pon jd harini, tp nak jugak buat entry sempena mengabadikan tarikh yg chantek ini...jadi marilah membebel bebel sahaja ye.





oh dlu suka berangan. tp tiap2 kali tarikh cantik pon berangan sbb ape ntah...sumorang pon mcm tu so aku ikot la skali. hehe. eh boleh ber aku-aku...tetbe mcm lg best lgpon kita kan dh lama kenal. cewaah. :p dlu memula bwat blog ni sopan2 konon nak ckp sayalah. tp rs mcm formal sgt la pulak kan. hehe so mari kita mempelbagaikan ganti diri ok? 





setat dok kira tarikh cantik ni time tu form 2 kot...ms tu 2001. so bila 01/01/01 semua mcm wahh! tarikh cantik yg ditunggu sudah tiba yaw! kononnye la kan...nk tunjuk nye eksaited tu. then 2002 plak dan seterusnya seterusnya. tp time skolah dlu xpnah pk pon nak jd apa2 kt tarikh yg cantik molek nih. cume mase kt mrsm pc, kiteorg mcm kononnye nak reunion 12/12/12 laa....taon dpn la tuuu...tp nanti kite bincang blk eh kwn2. lama gak xjumpa korg...nak jumpe anak2 uols jugak, dok tgk gmba korg upload saje. ckp pasal anak2 ni tetbe terasa tua ye disitu. seb baek i pts. so boleh feeling muda sket. haha





jadi azam sy utk tarikh cantik ini, haha beriya kan nak berazam bagai. okeh, sempena nak berexam ni, saya harap sy ade kekuatan utk jadi rajen. haih tlg la nur raihan syazwani binti abdul halim (senapas...senapas) 6hari je lg..silah la focus sket. lepas tu dh boleh jimbajimbun suke hati. orait bettey?




oh btw ni bru blk dr hantar family kak effah kt epot...semalam i tak tidor tau youu. konon la nk setadi pastu tetbe gedik maen download apps photo editor. dah tu dok godek2 mende tu je. stadi je seposen je. ceh. hampeshss. yang jadi tak mengantuk sebab dah tidur dgn riang hati dr lepas maghrib (ke sebelum? i cuti nyah xkesahlakannn) sampai la kol 10lebeh gtu. 





eh dah panjang sgt la pulak kan. okayyyy saya harap hari hari korg seindah suria seperti hari2 sy juga. i.Allah. 


"semoga soalan exam cik rehan senang, dia boleh jawab dgn cemerlang dan dpt result yg gemilang, lulus semanyaaa...amin!" 



lots of laf~
p/s: saje je schedule entry ni time 11.11am. nampak mcm awesome sket. haha



**looking forward for anything special on 12.12.12** tehehehe ANYTHING! ;)




Wednesday, November 9, 2011

wordless wednesday #1

assalamualaikum.














Tuesday, November 8, 2011

our idul adha and GradWA dinner

assalamualaikum!

yeyeah sekarang sy tgh study week. final paper ade satu je. eheee 17nov ni then merdeka ka ka! semalam baru pergi submit proposal kt supervisor and hantar borang registration project kt fakulti. alhmdulillah supervisor dh sign! huraaah hurraaah.




arini lah baru hegeh2 nk denga lectopia yg ade lg 6jam. tp try denga yg last class kot2 ade bg hint kan...malangnyee, hampehss. 




so marilah sy nak cite pasal raya haji kami ahad lepas. this is my 4th time beraya kt sini, smpai dh xrase pape. huhu. im getting stronger bebeh! ;) 



lepastu sbb bdk2 UWA tgh nak exam, mmg tak beraya sakan pon, student2 Curtin dh abes exam sronok lah deorg jimba jimbun kan. *jeles tau*. ye laaa walopon mmg hari raya tu xdek la tetbe aku nak rajen pegi uni kan, tp sbb semua org bz stadi, maka tinggalkan daku kesorgan kt umah,membosankan diri pastu tido. BOOOORING. 




naseb baek pg raya tu decide nak ikot deorg pergi solat hari raya kt Kings Park wolopon den coti coti australia. rasa lah jugak suasana raya tu. den malam tu ade dinner utk final year student, pegi jugak sbb i kira final year lah jugak kan....sbb tinggal lg satu sem. kan? kan? hehehe nak jugak tu. Lol haa....ayuh marilah tgk gmbo je ye. 





















ahhh...ini budak comel gila. comel gila tak tipu. serius. adek comel,kakak gojes.







bdk ni bekenan dkat nash. ehehe





feeling kt kg jap sbb paking bwh pokok rambutan. kengkonon la. mane ade pokok rambutan wey sini. =.=








GradWA Dinner

memula iron baju laen, tp last2 pakai bj laen. memula nk pakai jubah puteh umi bli kt mekah. tp dh ghupa org nk akad nikah dah jubah tu dgn sulam gelems bagai. dan biasalah, baju hitam selalu menjadi penyelamat. tmbah itu ini sket, kengkonon bajet mcm baju baru. yg krongsang atas kepala tu dlu mcm pnah nampak Fatin Liyana pakai. kan? we ols mmg slalu feeling syok seniri. kah kah boooo!! panjang panjang. :p




pakai 3minit pastu maseng maseng nak fengsan bau napas seniri. bahahaha.
p/s: ade gaya ayat2 cinta x? trolololol






the girls!





semua dh high.







hasil hasil MRSM PC dr pelbagai peringkat usia. susunan tua-muda adelah kiri ke kanan. hehehe jk! harus lah aku paleng senior, muka dh tua bekedot. hormat sket senior! :p






tak ketinggalan begambo jugak dgn matluthfi you. bila lg nyah. kekekeke









anf finally this is my favourite! 9gag rules!!! trololololooool




**gamba yg xde watermark tu di cilok dr fb asor and syauqey eh. mekaseh u ols. ;)