heart u!

Tuesday, August 23, 2011

hay fever


assalamualaikumm...

lamaaa xupdatee sebab buat2 konon bizi. bulan puasa ni rs kejap lah sgt masanyee...lgpon skang siang pendek..kelas sem ni plak ptg ptg saje...so sgt lah best blk je kelas lepak jap eh tetbe dh nak bebuka ke??? kenapaa sgt cepat nih..xpuas lg puasa ok. hehe sedikit riak disitu. :p

dh msk week 4 blaja tp sy rs still xde input. erk semua unit mcm still samar2..actually i am still trying hard to remember the units name. huh xsenonoh. jap nak try igt. im taking wireless communication, ade satu tu about filtering filtering...and satu lg pasal networking apeeedahhh lupaa. T.T. jap nak check. oh last but not least the project part 1 yg xde sv lg. haih boleh x? gilaaa laa..ini gilaa. 

oh ni ha subject sem ni...bru check kt student connect, hehe


1. Digital Communications and Networking
2. Advanced Wireless Communications
3. Optimum and Adaptive Filtering
4. Individual Project (MEICT) Part 1



paham tak bila msk lecture, tp xpaham langsung apemende la yg lecturer dok bersungguh2 mengaja kt depan yg tanpa henti. maigod. lecturer networking dgn wireless tu org yg sama,lecturer cina dr china yg hem hemm paham2 lah sendiri english deorg mcm mana. dh la english sy seniri xbrape nk tere sgt...nak pahamkan english deorg yg boleh memengsankan diri sebentar. 


"when the ampRifire blaa blaa blaa...and your dor the fiRtering blaa blaa blaaa...the probRem is threy arer not equivaRent."






tu baru satu ayat. kalo dh 2 jam beckp gaye cenggitu...mmg la sy tdo dgn gembira. eh xpon bertwitter dgn riang. =.=


tu sorg..lagi sorg lecturer org india...tp xtau dr mana...yg ni english steady gak..boleh la nak paham...die ajar filtering tuh..tp fuhh kalo kelas 2jam tu, jgn kau harap nk dpt rest 5minit. die akan msk kelas dan teros berckp tanpa henti,sampai beg pon tak sempat nak tanggal. dgn beg still kt bdn tu, dia boleh beckp beckp beckp slama 2 jam. fengggsan.

oh sbenaye nak cita skang sedang didtgngi oleh hay fever...sy pon xmemahami sgt pemende tu tp deorg kate sbb nak tuka season..nk msk spring dahh..so kt sini pon mcm ramai yg demam...maybe sbb tu kot..lamaa gila ok xdemam...berape tahun lepas tah...bile demam tetbe ni die punye xlarat..fuhh..nak dok dlm quilt je rase. mintak2 baek before raya..aminn!

byk byk bykkkkk sgt mnda nk cite..tp later na na? ni pon mcm dh byk gilaa tulisan, juling dh nmpak semua. heh

oklah nak g brehat jap. hehe sy kan demaammm! *alasan


lots of laf~




mama....ade ho ho holicks x? sy demam laa..nak ho ho holicks! :p


Monday, August 15, 2011

iftar

assalamualaikum!

dh separuh bulan kite puasa. apekabar iman semua?

naik ke?

turun ke?

or maseh di tahap yg lama.


yg sy sendiri pon xtau mcm mana. mintak2 iman sy maken meningkat lah. sbb bulan puasa ni org ckp senang kita nak kuatkan iman. si setan setan kne ikan semua. so antara kita dgn nafsu kita sahaja. tewaskah kita pada nafsu sendiri? sobs. *sedeh tetba bila pk. byk sungguh dosa, tp Allah tetap bg peluang utk rasa lg nikmat ramadhan. bukan semua org bernaseb baek mcm kita tau. sementara maseh diberi peluang, kejarlah pahala2 yg boleh kutip, carilah lailatul qadar. semoga kita semua mendapat keredhaan Allah. tahun dpn tak siapa tahu, sempat lg ke kita nk jumpa Ramadhan? wallahualam. 


tazkirah pendek diptg hari sblm berbuka. hehe

hari ni sy berbuka puasa kt surau je kot..biase lah..ade kelas and kemalasan jugak nak msk. tapi minggu lepas berderet2 gak la iftar. seronok!

ade ke yg xtau apekah itu iftar?

jap nak google. 


Iftar (Arabicإفطار‎), refers to the evening meal when Muslims break their fast during the Islamic month of Ramadan. Iftar is one of the religious observances of Ramadan and is often done as a community, with people gathering to break their fast together. Iftar is done right after Maghrib (sunset) time. Traditionally, a date is the first thing to be consumed when the fast is broken.


sumber: haruslah wiki wiki.



so stat ngan hari jumaat lepas, rumah sy ni kne wat iftar. kiranya mcm rotatelah. jumaat ni rumah org laen plak..haa mcm tu. sy n housemate bwat keputusan utk msk mkanan yg simple sekali. hehe tomyam ayam, telor dadar, sambal ikan bilis,kuih onde onde (buah melaka), agar agar pandan dan air bandung marbeles. eheh



sini main course saje. dessert meja laen sbb byk sgt. deorg ni rajen tau bwk mcm2. mekaseh! :) oh tak lupa juga kicap cap kipas udang. nyammmm



semua gembira yay!







lepas semua tetamu blk, photoshoot lah kami ber empat. 


pakai self timer okay. mangat. hehee semua gamba dicilok dr fb NASH






itu cerita hari jumaat. hari sabtu plak bkk puasa omputehs sket....makan ikang ikang kt kailis sambil jumpa ciom pp kak ucha! hehe alaaa xde amek gmba pulak...sebok sgt makan sbb kepalarannn. then blk rumah, makan2 kek seperais konon2 belated beday cik dhamirah. hehee





gmba dr mobile upload daku. 




then smalam plak ade pot luck bkk posa kt wilson hall dgn miswa kot. eh ke sape. tp dak2 ni ajak so pegi je la...mcm xbiase. hahaa






gmba ni plak di curi dr fb DHAMIRAH. hehehe gila tahap malas sungguh nak amek gmba. adekah eden sudah berubah menjadi seorg yg pemalu? ya mungkin ya. keh keh


itu saja cerita iftar yg di compile skali...ohoo nk g bersiap...dh nk buka puasa ni. selamat berbuka puasa!! org2 malaysia sabar sket eh. ehehehe ;)



lots of laf~

Thursday, August 11, 2011

skype yang mengharukan

assalamualaikum...

alhmdulillah dh msk hari ke 11 berposa kan. menten lg ke semua? ke dh longgar abes seluar baju? kalo dah, tahniah ye! ;)

sy dh kembali ke alam pengajian. senin pagi haritu sampai, maseh lemau dan mengantok je. msk kelas pon pening2 lg. lama xdengo omputih ckp kan. heh lecturer plak agak kureng la sem ni..hem hem sedikit risau tapi tidak mengapa. 

projek xdpt lg..selambe giler kan..dh nak habes 2nd week..tp for this sem baru part 1 so maybe xdek la tough sgt...kot. erk tetbe cuak. 

aritu before blk sini, sy ade sign up kan skype utk erin...kang senang la nak ber video call. then bile sy sampai sini, xsempat lg nk on laptop sbb pg class la itu la ini la..mlm senin tu bru la ade ms bkk laptop skype semua...on on je skype tros msk msg dr erin...byk gila miskol pastu bederet2 msg. 

kelakar pon ade..terharu tu toksah crita la. kalo bebdk kan xpandai nak ckp tipu kann..keh keh. :p



*********************************************



[8/7/2011 3:56:15 PM] nur suraya syahreena: kak long kat mana sekarang adk erin baru balik dari alor setar mall lepas tu pergi jitra mall

[8/7/2011 3:57:22 PM] nur suraya syahreena: kasihan kak long tak boleh makan pizza,mad donal dan juga kfc

[8/7/2011 4:32:57 PM] nur suraya syahreena: kak long adik rindu kak long harini dan juga hari2x yang lain. bila kak long nak balik dekat perlis. adik nak ikut kat mana pun yang kak long pergi tahu tak adik rindu sangat kat kak long adik rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kak long. kak long cantik,comel,cun dan yang paling penting kak long reti berfahsion ungtung ysng dapat kak long kak long tahu tak adik erin sayang sangat9x kak long i love you to kak long byeeeeeeeeee i love you kak long sarangngiyo kak long i love you to kak long

[8/7/2011 4:39:05 PM] nur suraya syahreena: bye. adik erin nak pergi hantar kak na dan kak la ok bye i love you to tapi belum lagi nak hantar kak na dan kak la lagi sebernanya adik erin nak hantar kak na dan kak la epas asar tak tahu pukul berapa lah kak long nak hantar kak na kak la tapi yang penting adik erin nak hantar kak na kak la lepas asar

[8/7/2011 5:01:36 PM] nur suraya syahreena: :*

[8/7/2011 5:02:15 PM] nur suraya syahreena: bye i love you to

[8/7/2011 5:02:57 PM] nur suraya syahreena: umwah bye kak long

[8/7/2011 5:38:34 PM] nur suraya syahreena: kak long adik rindu sangat kat kak long

[8/7/2011 5:40:48 PM] nur suraya syahreena: kak long kat mana sekarang ni.dia tulis macam ni call to rehan syazwani,no answer.

[8/7/2011 5:41:10 PM] nur suraya syahreena: maksudnya apa tu kak long

[8/7/2011 5:45:51 PM] nur suraya syahreena: kak long adik sedih sangat kak long tahu tak adik erin sangat sedih sebab kak long pergi perth tahu tak adik erin beli kasut raya takdi kak long takdi umi nak beli seluar untuk adik tapi tak muat lepas tu tak ketat adik kata adik nak suruh kak long pilih sebab kak long pandai berfahsion

[8/7/2011 5:46:09 PM] nur suraya syahreena: kak long tak jawab pun

[8/7/2011 5:46:57 PM] nur suraya syahreena: kebnapa kak long,,,,,,

[8/7/2011 5:47:12 PM] nur suraya syahreena: pelik nya

[8/7/2011 5:49:15 PM] nur suraya syahreena: ke kak long ada kat kuala lumpur lagi ni ye kak long adik rasa nak menagis kak long sebab kak long pergi kat perth tahu tak

[8/7/2011 5:58:46 PM] nur suraya syahreena: ;(

[8/7/2011 6:01:17 PM] nur suraya syahreena: adik dah menagis dah takdi tahutak kak long takdi kat rumah katdalam kereta dalam bilik bawah dalam bilik umi dan baba dan juga dekat erport

[8/7/2011 6:02:16 PM] nur suraya syahreena: oh tesilap lagi satu ruang tamu dengantempat tengok cerita

[8/7/2011 6:10:01 PM] nur suraya syahreena: kak long bila nak sampai kat perth pukul berapa kak long nak sampai kat perth




*********************************************




walopon ayat pening habes, takde titik koma plak tu. xpelah kucuba sedaya upaya nak paham. 


:')

**nanges tutup muka dgn bantal. 



lots of laf~