heart u!

Thursday, June 30, 2011

ayuh ayuh ke melbourne

assalamualaikum!
















we are at perth domestic airport now, waiting for departing to melbourne.



doakan kami selamat pergi, selamat pulang, selamat semuanyaa. :)




happy holidayss to us! ;)


lots of laf~
cik seri rehan




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Miller Rd,Perth Airport,Australia

Monday, June 27, 2011

jangan tipu masa sembahyang

assalamualaikum.


eh korg, umor brape korg start sembahyang dgn sempurna? maksodnye xpayah la mak ayah menjerit2 sroh sembahyang lima kali sehari. kira mcm bila azan je,dh tau...eh aku kena semayang nih...kalo tak dosa, mati seksa, masuk api nerakaa...wuuwuuu takott nauzubillah!



alhmdulillah skang ni boleh kata cukup la solat, tolak la time coti cotian tu...ataupun yg TAK sengaja terlepas, and terus cepat2 qada ye. ye la ade gak kekdg bgn2 je..aduhhh dh kol 7.30, selak langsir pehhh cerah giler dh kott...tp lari2 jgak g smayang, walopon dh jd subuh dinosor.




 sy pnah denga org ckp, waktu kita bgn tu lah waktu subuh kita. tp xtermasuk la kalau sbenanye kau dh bgn kol 6.15pg tu, snooze snooze jam sbb eh,5minit lg laaa....den tetbe sbenanye dh tetbo 2jam. bgn2 je dh pukol 8.15...pehh yg tu xtau la plak mcm mane. kne qada lah kot..sebab kita dh sedar, tp tak nak bgn. haa paham x? heeh




bler cite pasal semayang ni misti teringat zaman xberapa nak ceredik dlu. kecik kecik dlu sy adelah maha nakal, degil, tak nak denga cakap, mengada2...semua la perangai budak2 yg layak diberi penampar bertubi tubi. kira kalo sy jmpe bdk mcm tu skang, haruslah aku lempang smpai kau jerit....uuu....tanjat boboi! haa..mcm tu lah perangai. ish ish seb baek bila dh besar sopan santun baek budi pekerti je. hahahaahahha. :p




dlu mmg malas gilaaa la nk sembahyang...xpaham aku. padahal smayang kejap je pon..bkn sampai 2,3jam. takot sgt telepas time power rangers lost galaxy berlawan ngan org jahat kot. dlu2 cite power rangers kan time maghrib. eh ke power rangers turbo..lupe dh. i die hard fan power rangers ok dlu. i adelah kaler biru. hoho






kai ni plak comel awww...kecik2 dh mmg gedik. Lol





so bila suruh sembahyang je panjang la akal cari alasan or nak menipu. astagfirullah. umi,baba kak long mintak maap ye kecik2 dlu perangai sgt ....haih xdpt digmbar dgn kata2. heehhe tp i dh besar baek je kan??kan?? :p xhabes2 masuk bakul, angkat sendiri walopon xlarat sbb berat gila kauuu.




taktik yg paleng nirrojim pnah guna adelah, g toilet...konon2 amek air sembahyang...kasi basah hujung rambot, basoh kaki...kt lengan bg basah..basoh muka...pastu before masok bilek pastikan ade org nmpak la muka tgn kaki basah2 tu. hahaha den duduk dlm bilek, haruslah kunci. dlm 5minit, alih kedudukan sejadah, pastu kuar..yeay dh sembahyanggg. horeeee! =.='  jgn la perangai anak aku mcm ni nanti. 




lagi satu, kalo pintu bilek xdpt kunci sebab adek yg suke menyebok, pakai la gak kaen sembahyang. pastu solat ni mcm biasa angkat takbir semua bagai. sejuk hati umi baba tgk. :')  tapi padahal, xbace pape pon. rakaat pertama, kira dari 1 smpai 30, pastu rukuk. rakaat kedua kira sampai 25 plak pastu rukuk..dan seterusnya... ni la org panggil pandai sgt tak bertempat. kan kalo rakat pertama lama sket,rakat kedua, tak lama sangat...sebab malas nk baca, aku kira je. eh apsal korg sengeh? pnah buat jugak letewwww. :p




tp tu zaman darjah 3,5 dlu kot...jahiliah habes la...tp sy bersyukur la umi and baba sgt menitik beratkan tentang solat. sebab dh kene train dr kecik, so dgn tak payah bersusah payah sgt kita akan tau kewajipan kita, mmg kewajipan org islam pon. arwah mek *ni nenek sy belah umi* dlu pon saama..slalu ckp solat tiang agama...mcm rumah la,kalo xdek tiang, misti runtuh kan...so mcm tu lah agama kita. wuuuu tetbe rindu mek..huksss.




skang pon sy bkn la baek sgt...huhu tp berusaha untuk menjadi lebeh baek...cewaaahhh. mari kita sama2 berusaha demi masa depan di sana yg gemilang! ;D



lots of laf~



**kalo ade adek2 yg bwh umor baca ni, jgn ikot perangai akak time kecik2 dlu...not gud..not gud. sembahyanglah sebelom kamu disembahyangi**




Sunday, June 26, 2011

untukmu izu

assalamualaikum!

hari ni bgn sepagi buta. ok tipuu. semulaa....


harini bgn sepagi xberapa nak buta, lepas tu tros bersiap2 kerah mama and ayah yg baru sampai bersiap gak sbb nak g swap mart kt belmont square punye tmpt parking. pehh semangat sungguh.





ni mama and ayah sementara. :p



tetbe time smpai kt belmont square tu, terasa begitu hanpa sebab takdekkk pon swap mart ni...lari mane plakk dh la hoi..sedeh kejap. jaohh kot dtg...dlm 25.78 minit perjalanan dari umah tau. tp yg kepelikan nye bila cam ramai gak org..belmont square ni adelah sejenis mall ye kawan kawan. tp slalunye hari ahad, mall ni tutup. sebab ape? sbb sini mmg mandom. weekdays dh la tutup awl. kol 5 ptg dh tutup...pastu tetbe ahad plak bwat cuti umum pekerja supermaket. seb baek city bukak, kalo tak mmg boleh bertuka menjadi misae time tgh membebel kat sin chan. 




eh, melalut dh maap yo. haa then sy g la tanye org ni...rupenye mall ni tetbe bkk plak harini kan...sebab ape tu tidak lah ku kesah...at least dh sampai jaoh2 ni boleh la jalan2 jugak...g big w jap..jalan kedai2 kejap...masok kmart, beli suaq tdo, pastu setel. maka bergerak lah kami ke next destination iaitu malaysian food fair kt willetton high school. xbest ponn...sbb ade restoren yg dh mmg selalu pegi. so eden beli satay saje, tu pon menggigil2 nak bayo. haha




eh izu, lupe dh pulak entry ni utk ko...sorry2 kne ikot tentatif...yg utk ko ni aku g last sekali...ngehehee :p


last sekali destinasi adelah kt uni sendiri...ade up market. die mcm ramai2 org jual brg2 and kebanyakannye handmade...tp mcm byk brg utk budak2 je...headband la...scarf la...pampers yg kaen cantek2 tu...eh macam2 la...haaa sbb cik izu ni kawan ku yg sukaa la art2 nih...so byk gila snap gmba utk tatapan mu izu..cewaaaah. ;)




semuanyaa adelah comel comel dan comel. ohhh.













sew and the city. nice!




felt sana...felt sini. 









ini diaa pampers cantik cantik. pakai dan tak buang2. 
























eh...kantoi plak baju raya ketiga i. awwww





izuu..beg izuu...sila bwat mcm ni...aku nk tempah. eheh








tupperware pon nak ade baju okeyy.


oh banyaknye gmbo...jgn pening. hehee


lots of laf~


slamat menjamu mata jugak tgk hasil keja -----> cik izu


Saturday, June 25, 2011

hari saya habis final exam dan bergembira

assalaamualaikum!



i've finished my second sem here. alhmdulillah hoping for a good result and i still can come here to continue my study next semester. 



its nearly a year and im enjoying my life here, surrounded by extraordinary people that i met. thanks guys! im blessed because all of you came into my life, making my life beautiful as it is. support me when im down and be my laughing partner when i am feeling silly. u guys also make me feel belong to your circle of people. 



heheehe...just feels like to give some token of appreciation to my friends here cause i think they deserve it. cewaaahs. ;)




so what did i do right after i finished my last paper last tuesday? haa..the paper ends at 12.10pm but i cant help getting confuse every time i re-read the questions and my answer. its getting colder and i cant wait anymore, nature call u know. so i decided to just submit the paper half an hour early. then quickly run back to 
my house.



we waited for dzuhur prayer then we went out for lunch and window shopping. its just me,nash and kak effah because dhamirah has to settle her thingy before she left for malaysia on the next day. then we decided to go to claremont quarter which only 10minutes from our house. the shopping mall here will closed 
at 5pm so if you wanna spend a long time at the mall, you have to go out really early. 








yeah.trying to be yunalis zarai. naa naa.... :p






omooo.....so cuteeee!!!






and this is even cuter!!!! *faint





and they also sell dresses and jackets for teddy bear which cost about aud20. haih. i rather let my bear naked. lol




then we went back home, praying asar and maghrib, before went out again for dinner. makan besar before 
dhamirah go back to malaysia and celebrating myself who is the last one that finished the final paper.u know how hard i have to struggle when all of them had finished their paper. fuhh it really needs a high determination okayyy. ;)





we did a orange+lemon picking at dhamirah's family friend house. really fun picking the fruits in the dark. just using iphone led light. fuh. thank god we didnt got arrested. hahaha






i love u guys, bestest housemates ever. from the bottom of my heart. eecewaaahh. :p





this is what we call the egg-tofu temptation. slrppp slrrppp







pisang goreng cheese. THOR-BAEK! like seriously. i've been craving for this from last two weeks.when we went to this restaurant, the pisang goreng always finished. sobs. so at that day, i asked one one my friend who work at this place to reserved one plate for us. yeay! ;D its a happy happy day!! oh btw this is rasa nyonya restaurant at victoria park. their food never disappoints me. nyummeh.



thats all what we do on the first day i finished my final. more story will came up! and im counting days for melbourne,adelaide and of course MALAYSIA! im coming homeeeeeeeee~ 



*please excuses my grammar and vocab. i think i didnt improve much after one year. (T.T)*


Monday, June 20, 2011

kehilangan bibik?

assalamualaikum.


**********************************************

pic credit to: yunatakesphoto


kalau ini adelah stylo...




ok.



cube lihat ini pula...




perhatian, seorg bibik lombok dijumpai dlm keadaan menyedihkan di lihat tersengeh sana sini. 


sesiapa ade kehilangan bibik, boleh menghubungi balai polis berdekatan. 



Lol




**********************************************


esk last paper. doakan sy boleh jawab. kalo tak mungkin akan jd lebeh kurg sioman dr ini. hoihoi.


lots of laf~

Saturday, June 18, 2011

alfatihah to pokcik

assalamualaikum.

td call umi n baba sj je la nk tanye kabar n ol. pastu line mcm xbape clear..then umi ckp deorg on the way blk kelantan.


mcm pelik la nape tetbe nk blk kelantan kan..sy agak misti ade sumting..pastu umi ckp pakcik sy ni meninggal pg td. die abg kepada baba.











ni gmba amek time blk kelantan bln doblas aritu. naseb baek amek. boleh bwat kenang kenangan. :')



sy dah anggap die mcm ala2 atok sy la sbb die pon dh tua jugak. sbb ayah sy anak last, so abg2 die agak berumur..lgpon sy xsmpat lame knal atok sy..time sy kecik gigi rongak dlu deorg dh meninggal.


time blk aritu byk gak amek gmba dgn adek bradek baba sbb mcm jarang begmba dgn deorg. sumer pon dh tua2..so takot xsmpt nk jumpe ke...kita pon xtau ajal kta bila kn.


pokcik ni baek sgt..ckp sopan je..rajen plak tu..die ade kebun buah yg byk gila mcm2 buah ade. pastu rajen memberi duet kpdku yg xberapa nak kecik mane dh ni. deorg bkn la org kayaa gila tp the thoughts tu yg pentingg..wuuwuuu


jom sedekahkan alfatihah kepada beliau. alfatihah, semoga roh beliau dicucurkan rahmat. org baek pergi waktu baek dlm keadaan baek. die meninggal dlm tdo subuh pg td rsnya.


walopon k long xdpt tgk pokcik utk kali terakhir, k long sedeka kan yasin dr jaoh ye. semoga pokcik tenang disana. :')




lotsoflaf~
cik seri rehan



- Posted using BlogPress from my iPhone


Friday, June 17, 2011

malas itu lumrah

assalamualaikum.

oh ku geram dan tension dgn diri seniri.

bru habes satu paper tp dh mcm abes final ni kenapaaaaa...

my next paper will be on tuesday and i havent touch anything yet. -.-"

smalam mmg igt nk bermalas malasan lepas abes exam tu...mmg nk lepak tgk tv layan encik boypren kt nora elenaa..hek hek *gelak gedik*. sbb igtkan harini boleh la memulakan hidup dgn produktif. 

ni misti sbb permulaan yg kurang baek pg td. pg2 dh saket perot yg amat. pak amat pon xpernah saket begitu. rase mcm nk tdo je dlm toilet..wuuwuwuuu. T.T


adekah sbb mkn mee rebus semalam? mungkin gak sbb mee tu dh agak pedas and sy plak sruh auntie yes! ken i help letak cili jeruk tuh...haa tak beragak kan...dasar perot dh xbrape nk tahan, nk jugak extra2 hot hot gtu. eh tp tu rsnye laa...sb xdek amek makanan laen dh. xkan sbb minom fresh milk kot? xpon gummy bear lot100. xmugkin xmungkin.

mmg si mee rebuih buihhh tu laa penyebabnye. ciss kau. dh la ade lg sket dlm peti tu...mmg tidak akan kusentuh lg ler...xmau lah bwat pasal nak exam2 ni...seb baek pg td kena...kalo smalam, mmg haru biru kelabu laa...dgn nak exam nyee...huh bersyukur!


pg td xdek bwat ape sgt...kuar jap bli bekpes...sini ape sgt ade...kalo xnasik lemak yes ken i help, roti mahal dkat le gelate tu....apsal deorg ni xdek inisiatif nk bukak gerai ke tepi2 jalan, jual donat karipap, kueh bom mahupun apam. boring boring. sem dpn kalo xbyk kelas pg sy igt nk bkk gerai la dpn umah ni. agak2 ade org dtg idok? heh mcm2 berangan.

pastu sbb mcm bosan terlampau, study malas, maka cuba utk tdo kejap time kol 11 lebeh tu. kan sunat tdo before zuhur kann. heheeee ;) tp mimpi mrepek2 pulak...i dun like sungguh. bgn tdo jantung laju gilaa kot. haih org tdo nk rehat2...ni bgn tdo mcm bru blk berlari 400m je..2 round padang kt mrsm dlu. heh i pnah msk  sukan lari2 okeyy dlu...tp time sikit lg nak smpai, tetbe mcm nk pengsan eh dh terjatuh plak. apoilaa..bwat malu jo...dh la time tu ade boiperen tgk. eheh. dasar gedik sejak azali. dulu je ok..skang dh kurang. v(~,^)V


uih amende la eden merapek meraban kt atas ni. kalo mnde yg mengarut2 byk je idea aku ni kan...yg xberpaedah ni suke sgt. ok harus gerak dlu. nak mencari semangat yg hilang. eceh. xsabaaaanye nak abes exammm! yaaawww awww awww.





oh..rindu ini budak kicik. btw tudung putih tu adelah tudung skolah erin...hehe tros feeling mcm bru darjah nam. :p


25hari lg nak balik umah yehaaaa! 


l0ts of laf~


Thursday, June 16, 2011

penantian yg tak seksa pon

assalamualaikum.

akhirnyaaaa kol 2 ptg nanti exam jugakk daku.


ni rupenye rs penantian yg tak seksa. sbbnye kunun mcm byk sgt ms so jd kemalasan berganda ganda pastuu...haih nak cite ponn seksa. heh


tp last2 bru cm oh no kenape mcm xcukup masaaa. tlg postponed lg sehari bulehhhh? xpayah lah kauuu memberangan kan diri.


tp kann..rsnya sepanjang jd student uni, ni la first time rs study yg mcm agak ok. walopon mcm ala2 selak je notes tu dan xigt mane pon, still bejaya habes kn yo. ohhh kembang hidong kembang kembangg. haha kalo tak, selalunye misti tgk hint je..pastu kalo xkeluar, mulelah meroyan sorg2 dlm dewan exam dan pasrah. not guud.

pastu pastyear punye soalan pon sy ade tgk gak td sket..sbb aritu kosmate ade bncang, so copy sajee..keh keh kalo degree dlu, pastyear paper slalu print bkn maenn. gune ketas doubleA lg. sebab sumer org ade past year punye soalan..so kalo xde teros rs mcm xgeng ngan deorg. print la jugak...bwk kesana kemari tp xbwat ponnn. -.-"

oklah nak tdoo dh ni. xsempat den nk tggu gerhana bulan. sobs sape2 tgk jap lg tlg amek gmba or video yehhh! hehehe
kalo xsilap dr kol 1.24am to 7am.


eh jap nak tayang workstation paleng best.


katilku merangkap tmpt study.
eh apsal mcm kemas sgt nii..xnampak mcm setadi lgsongg. kejappp ehhh....






haaa..tempat setadi harus bersepah cengginikan? bru real skit ish. hooheeee. ;)




lotsoflaf~
cikserirehan


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, June 10, 2011

khusyuk dan tawadduk belajar

assalaamualaikum.


tgk lah ni saorang kwn kita yg sungguh bersungguh-sungguh. kalau umi dan baba die tgk die study smpai begini rupa, misti mereka terharu. :')

nampak sgt komited ye. 

xgentar pada kesejukan, tak mengalah walaupun tubuh menggigil2.



oh...dh terkalah. 

sbb ni lah kawan kita suke abeskan study week kt umah. kalo kt library leh bwat cmni? xdapek laa yo. (>,<)


l0ts of laf~



Monday, June 6, 2011

berdoa lah kamu. berdoa, berdoa.

assalamualaikum!


kpd kawan2 or adek2 yg sedang, bakal atau akan menghadapi exam, gud luck yo! usehe dah usehe kannn..so skang tawakkal je lah. jgn xusehe pastu tawakal je...sosah tu dek. wah wah ckp mcm xpenah bwat je...hehe ;)

jadi pada hari isnin yg mulia ini, marilah kita same2 berdoa supaya dipermudahkan segala urusan. 

credit to: this blog





Doa memulakan ulangkaji

اَللَّهُمَّ إِنِّيْ أَسْأَلُكَ فَهْمَ النَّبِيِّيْنَ وَحِفْظَ الْمُرْسَلِيْنَ وَالْمَلاَئِكَةِ الْمُقَرَّبِيْنَ. اَللَّهُمَّ اجْعَلْ لِسَانِيْ عَامِرًا بِذِكْرِكَ وَقَلْبِيْ مَلِيْئًا بِخَشْيَتِكَ، إِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيْرٌ.

Maksudnya: “Ya Allah! Aku memohon daripadaMu kefahaman para nabi, ingatan para rasul dan malaikat terhampir. Ya Allah! Jadikanlah lidahku basah dengan zikir kepadaMu, hatiku dipenuhi dengan takut kepadaMu. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala apa yang Engkau kehendaki.”



Doa selepas mengulangkaji

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَوْدِعُكَ مَا قَرَأْتُ وَمَا فَهِمْتُ وَمَا حَفِظْتُ فَرُدَّهُ إِلَيَّ عِنْدَ حَاجَتِيْ إِلَيْهِ، إِنَّكَ عَلىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيْرٌ.
Maksudnya: “Ya Allah! Sesungguhnya aku menitip apa yang aku baca, faham dan hafal kepadaMu. Maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala sesuatu.”


Doa Pada Hari Peperiksaan

Dicadangkan agar doa-doa berikut diucapkan pada hari peperiksaan, iaitu sebelum dan semasa peperiksaan berlangsung:

1. Ketika memasuki dewan peperiksaan:

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا
Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”


2. Ketika menerima kertas soalan:
قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي. يَفْقَهُوا قَوْلِي.
Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”


3. Ketika sukar menjawab:

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيْثُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

4. Atau:

اَللَّهُمَّ لاَ سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَأَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزَنَ الصَّعْبَ إِنْ شِئْتَ سَهْلاً.

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”


5. Jika anda terlupa jawapan:

اَللَّهُمَّ يَا جَامِعَ النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَ رَيْبَ فِيْهِ اجْمَعْ عَلىَ ضَالَّتِيْ مَعْلُوْمَاتِيْ.

Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku.”


i.Allah, senang jalan kita nanti. mudah mudahan yeee...



tp jgn plak tetbe pressure time exam sbb xigt doa ni. kang dh la lupe nak bwat soalan pekse cmne..pastu bila nk doa, lupe jugak. den stress. oh no no nott gud ye...mintak doa kot melayu pon boleh, asal kita IKHLAS meminta. igt tu anak2... alip kho lam alip sim. IKHLAS!


sekian dari ustajhah seri rehan. hehe nak jugak tu.


l0ts of laf~


Sunday, June 5, 2011

breakfast kat france

assalamualaikum!

dh breakpes lom korg? *tanye mcm skang bru kol 9pg*  


arini kite kan...kite dgn housemate kite bekpes mahai. biase lah peghak sket sbb slalu bekpes kt umah ajo. roti sapu peanut butter ke.....cekodok malas ke....roti telur ke....telur separuh masak...roti sapu jem stoberi...cereal ngan susu. sehat gtu bekpes. of kos lah smbil berjimat...xsuke tau bazirkan duet rakyat. ;) 



tp bile ade la org tuuu and the geng..asek upload gmbo yg bisa menggetar jiwa remajaku..haha sbenanye menggetarkan perot dan anak tekak. aritu pnah la gak pegi tmpt ni..tp take away je...so arini tringin la plak lepak2 feeling2 mcm org kaya gtu. kalo kat mesia mmg tak la kot. sbb slalu lalu Dome pon gigil dh lutut. apetah lg nak msk. *exaggerate is a must bru feel sket ceghita*




so dengan riang hati bersama k.effah n dhamirah melangkah menuju la gelatte fe france! cewaah nama xtahan. hahaha tp mmg melangkah je pon sbb 2 tapak je dr umah kiteorg nih. *nk ckp nye dekat sgt gtu*





time amek gmbo ni nak senyum mcm mane pon lame pk. yelah lepak tmpt mahal. gmba kne feeling loads loads gtuuu...org kaya senyum macam mane ye? nampak gigi ke tak? kekekeke







ni lah dikatakan breafast like a king! *pasni seminggu aku makan megi. nanges (T.T)* 



oh purposely beli macaroons tu utk rase. hurm still wondering kenape aku punye aritu huduh sgt. hahaaha



slamat berwekend you all! and selamat berkereja esok! sayo dh setat setadi week ni. and my final exam will be in 10 days. yuhoooo doakan semoga sy berjaya! 


"SEMOGA REHAN BERJAYA, SEMOGA REHAN BERJAYA, SEMOGA REHAN BERJAYA. SEMOGA SOALAN SENANG, DAN DIA LEH DPT JAWAB DGN TENANG. AMINNNNNNN!"


mekaseeehhhh!! :)


l0ts of laf~



Friday, June 3, 2011

seth, i jatuh hati dgn u.

assalamualaikum!

sy adelah sgt marah dgn org yg mempunyai daya imaginasi yg cukup sungguh maha tinggi yg create character Ahmad Seth Tan ni. 


sy tau ramai org yg jadi mangsa sbb cair habes dgn seth ni. tahap ke-sweetan seth ni mampu bwat darah eden naek tau tak..smpai semangat subscribe RAACUUN TV semata2 nak tgk seth. blk lab bwk keta laju gler smpai xbenti dh dekat roundabout sbb takot xsmpat tgk seth. gilaalalaaa! 

pd sesape tersebut, anda mmg bravo lah. tp sweet sgt pon nmpak mcm fake la plak. kan. hehee yelaa...mampu ke seth tu nak sweet begitu smpai die umor 70 taon? rsnye by the time die umor 30 pon abes idea dh nak bwat seperais. ye dok. eh btw seth umor brape ye?

eh korg jgn kate ade yg xpaham sy tgh ckp pasal sape? kalo xpaham tu anda sama ada sgt workaholic or mmg xlayan cerita melayu lah kot. or anda yg problem. hehe tetbe. ok laa...kpd yg x tahu, seth ni hero cite nora elena yg hot sgt kt tv3 tu...walopon jaoh di perantauan *jaoh ke??* tp sy follow ok setiap episod. huyoooh.

tmbah2 kt sini isyak kol 6.45ptg dh msk...so gembira gler la..leh tgk crita dgn aman...setel solat sumer, tenang je tgk cite..hehee alhmdulillah. sy tau kalo kt mesia tu ramai kan solat xkhusyuk je...sbb cite stat kol 7mlm kan...haruslah kne pandai2 curi ms nk smayang maghrib. ish ish not gud. 

time iklan je laju2 g amek air smayang kan...pastu cite stat, tgk dlu....den iklan lagi sekali berlari2 smayang plak. mcm la kiteee xtau...kecik2 dlu kite bwat jugak time nak tgk cerita power rangers lost galaksi time kol 7.  keh keh keh



kalo mcm ni, aku seliuh kaki hari-hari pon xpe....ngehehehe :p






seth camwhore adelah comel. lelaki2 kalo nk nmpak comel bler amek gmba seniri, sila jd mcm seth. kakakaka







hey manisss sgt ni kenapee...*faint (@,@)






oh my i boleh pengsan berganda2 tau u ni. (>,<)

 kalo kt blkg bonet sikun eden tu penoh rumpot kering je. hahahahaha




udah udah lah. sape director crite ni mmg wa marah woo..saja kasi wa berangan-berangan hari2. *padahal dh mmg sipat semulajadi kau mmg suka berangan kannn* smbil nak tercabot anak tekak menjerit brsama housemate tgk cite ni. 


l0ts of laf~