heart u!

Sunday, February 27, 2011

assalamualaikum!

happy sundayyy...tomorrow is mondayy!!!

haha. why everybody have been so cruel to mr monday. nobody loves himm, so pity. 

dun woory mr monday!! ill give u an unconditional lav! tehehe



yess....my class for this semester begins tomorrow and i am still waiting for my mood of studying which has been away for a holidayy. duh!! where are u please come home ASAP! i need u!!!! (~.~!) 



i really have to work double hard...erk? theres such thing? haha. ok work really hard for this semester or otherwise they will kick me out of the university u know! ok a little bit exaggerate but still, i dont wanna go home without my master. please.



SO!
#be a good student
#please make ur assignment by urself *i finally manage to do it heree!!! oh my. clapp claapp im so proud of myself. haha*
#dont try to skip classes if possible. *there will be some exceptionss. ;)*
#if u didnt go to the lecture, pleaseee listen to lectopia, dont act like u r dat genius because u r not! duh! :p 
#minimize ur time at the city. this is serious. teeeehehe 
#oh, please slow down ur activity with ur bestfriends which are mr facebook, miss twitter. but i can give some consideration for mr blog. :)




ahha maybe thats all. ok done. 



cant wait to start the new semester tomorrow!!!! yeaahhh!! *peh, muke jgn nampak fake sangat boleh x? :p*

l0ts of laf~


Friday, February 25, 2011

bizi cari umah ok

assalamualaikum!!

whoa whoa. lame pulak xmengecoh2 kt sini. alhmdulillah dh dekat sminggu smpai perth ni.

memule ni kaloot la sbb sy dan house2 tersayam sebok mencari2 rumah, pegi view, pastu apply. byk yg view tp ade yg kecik sgt la...ade yg busuk, ade tu dah cantik gler smpai nk msk rumah pon nervous. skali mahal sgt pulak. xmampuuuu. actually kalo betol2 nak mampu je, cume kne makan pasir cicah kicap. paham? so baek xpayahh.

then lepas view sini sane, ade la 1 rumah ni mcm cantik, cozy je pastu rege plak ok kan...teros la apply...ni tgh tggu agent je approve ke tak application kiteorg tuuu. mintak2 ok laa. doakan eh kawan-kawan...sy igt nak setel hal rumah before stat kelas next week ni. baru lah leh balajar dgn gumbira...acewaaah!

pasar belajar pulak, sem ni nak betol2 la sikettt...takot ok. tetbe denga ade yg kne blk tau sem lepas. *ping nak pengsan tau sbb result kiteww cukup2 makann jewww tawwww* sobs. seb baek ade rezeki lg nak continue study kt sini. oh sila berusehe kerasss 3 sem je lagi pastu boleh kawen!!!! eh...KEJE la. gatal tau.

okeokeoke ptg ni ade ceramah maulidul rasul. budak2 ni suruh kami masak kue tiaw goreng pulokkk..pehh. debaq gila. bukan la reti sgt ponn..stakat order kt mamak boleh laa. adeh mintak2 jadi. kalo tak saket perot abes sumer org, teros xmengaku sape masakk.. kah kah korg diam2 eh. 

hurm ape lg yee...oh kt perth sangat la maha panasss..summer katee ni dh ujung2 pon still panas lg. kulitku 4 tona lebih hitam tau tak. grrr pnat2 i pakai olay white radiance tau. haha nak jugak tu...

oklaa...jmpeee lagi!!!! 

l0ts if laf~

**saye rase misti saye jarang update sem ni sebab sy bizi setadi. kalau sy xupdate tu maknenye sy stadi tauuu. jgn bwat muke begitu. ini serius** v(^,<)V

Saturday, February 19, 2011

berat hati.

assalamulaikum!

kol 3.45ptg nanti flite sy g kl. 
pastu kol 11.55mlm ni flite blk perth.

berat hati.
beg pon berat jugak. eh berat sgt actually. hehe

memule amek 20kg je. pastu last week upgrade jd 30kg. still xcukup. tp kalo amek 100kg pon xcukup gak rase. keh keh

mintak2 la arini xstrict sgt. airasiun *paham2 la..kang kne saman lak eden ;p* ni kan ngenade skettt. hand carry pon nk timbang bagaii. lek lek dah la kannn. 

malas nak blk sebab kne belajar. tapi kalo bab yg jalan2 tu i suke je. haha

haih niat dh menyimpang ok. sila belajar rajen2 ye. sem lepas seb baek lulus. sem ni apecer lak. tetbe tepk knape tah sy nk smbong belajar ritu. 

xpela..dh telajak ni teruskan je la dakk..boleh gtu? doakan sy selamat smpai disana ye..doakan jugak airasiun arini baekk je. bg lepas je sumer luggage i. ;)


l0ts of laf~

Wednesday, February 16, 2011

maulidul rasul di brunei

asslaamualaikum!!

selamat menyambut maulidul rasul. byk2 kan selawat ke atas nabi muhammad s.a.w kekasih Allah. :')

anda sumer smbut kt mane aritu? sy g tgk org2 brunei berarak utk smbutan maulidul rasul kt sane.

alkisahnye,kami sefamily decide nak pegi meround2 ke brunei lah..kan alang2 dok kt kk ni...dh dekat, boleh smpai by car. sbb kalau pegi ngan kreta sendiri seronok sket nk kesana kemari. yelakan pegi negara yg mahal ni haruslah semua mende mahal. naek cab pon misti mahal. kami ni plak ade bradek ramai, kalo naek cab mau kne 3cab kot sbb yana ngan nabila kan pehe besar. hahaha dak2 ni misti nk lempang je kalo deorg bc. :p

haa tu la sebabnye kne pg ngan kete...tp kalau korg dok kt smenanjung tu xdapatlah kan. pegi je la naek flite. kang kalo sy dh jadi menteri nanti sy try bwat jambatan dr smenanjung ke borneo ye. tp taon bile tu xtahu lah.

act dh lame sgt nk p brunei ni, tp biaselaa kalo dh dekat tu, susah betol nk pg...dh tau nak pindah baru la hegeh2 nak pegi kannn. slalu pon mcm tu. time dok kedah dlu, xpandang pon langkawi...pastu tup tap tetbe kne pindah, teros pergi dgn serta merta. maknia mmg gtu...kalo dekat mane nak pandang...dan jaoh baru rindu-rinduan. hoh apekah.

ok sambong...ni nak bg sket peta perjalan kami dr pagi sabtu smpai la tgh mlm semalam. unplanned journey, even ade cacat sini sane (-.-) tp tetap best! dari memula nk g brunei je.tetbe lajak ke miri smpai ke taman negara niah...pastu tetbe tersambut plak maulidul rasul kt brunei blk. heheh. panjang ceritanyaaa. nanti sy cite. yg penting overall perjalanan kami adelah sejaoh 1421 km and baba drive all the way by himself! clap clap baba i love u. heee. :)




yg kaler ijau tu jalan time pegi...yg kuning tu jalan time blk. jalan tu maksodnye jalan raya, bukan jalan kaki eh. 

nanti i bg peta best lg. at least peta rajen sket daru yg ni laa. hee




l0ts of laf~


**baru perasan entry xcerita pon pasal smbutan maulidul rasul kt brunei tu..nanti eh..nak gamba xedit lg. (0,o)

Friday, February 11, 2011

cerita peram - jakarta

assalamualaikum!!

smbong terosss...smbongggg. hee gelojohh!! 

sbb kan duet xdek, seb baek ade geng. pg pon kehabesan rupiah jugak. maka mcm2 la di pk utk dpatkan duet. last2 mintak tlg ngan kakak pojie yg gojes *ewaah puji lg* ;). kiteorg pijam duet ngan 'kawan' diee..sbb 'kawan' die keje kt epot, so sy ngan pg teros menuju ke jakarta epot lepas smpai je dr bandung tu. walopon bazir masa dan duet sket. sanggupppp. 

dh dpt duet dr 'kawan' kakak pojie tu, sy pon sj je gatal2 try nk draw dr atm, gune cimb, tp xdpt...padahal kt sane ade gak kan cimb niagaa...argh nape tah xbolehhh. ade kne dftar sumting kott...pastu try plak gne commonwealth bank punye atm card. yehaaaa!!! dpt draw ok. teros bersemangat xleh handel betol. 




dh rase kaya blk, kteorg teros meet up ngan pojie n bicak kt tamrin city, kt sini ade kual blouse2 and mcm2 tu...time ni sy xbli pape ponn...peweeettt kembang hidong tau. sbb pnat gak..kesana kesini kan...den before blk hotel, mkn2 and lepak...pastu blk awl dgn harapan dpt charge energy dgn byk utk perjalanan esknyeee.

kt jakarta,kami xamek supir pon sbb taksi sgtlah byk. waah taksi gtu tau la kt indonesia kannn. dlm byk2 jenis teksi tuu, teksi BLUEBIRD lah yg terbaek!!! sbb driver die sumer mcm baekkk je. ade satu teksi tu..driver emo..dh xtau jln pastu emo kt kami. ceh. ni negare sape? pelik tol.  





ini hotel kiyutttt. compact dan modern! hhehe murah jugakkk. kate percutian bajet...


2nd day, kiteorg pg tanah abang. tmpt soping lg lah kannn. kt sini ala2 pasar gtu...mcm gak ade..cotton semua..kaen mayang,jubah, baju cantek2 semuaaa...ohh. kt sini sempat lg tu draw sejuta lg. dah dpt draw duet suke kan..siap bg org pinjam lagi wah wah kauuu. ;)




 sbbkan flite kami kol 6.55pm waktu indonesia, maka kami mmg dh bajet kne gerak dr hotel kol 4ptg sbb mmg akan jam. and sgtlah naseb baek. macetnya dahsyat amat tauuu...macet=jam.

giler la tgk meter teksi berpusing2 dgn gembira. and terus berdebar takot xcukup duet nk bayar. smpai kt epot je, tgk meter 180ribu. gulp. cis betol jam nih.


 and ini hasilnyaaa....sebelum dan selepasss. yeahhh!!

smpai LCCT je kol 10 gtu, encik dear amek kan...naseb baek laa..memule sombong nk blk naek bas la konon, sroh die amek kt kl sentral jee...tp die mcm dh agak kan..dh kenal sgt kot gepren? eheh ni yg i nk bg u extra point nii. :p bonet keta smpai xmuat gtu...lowered habes la. keh keh


l0ts of laf~

jakarta and bandung, till we meet again!!! xoxo <3

cerita peram - bandung

assalamualaikum!!

ini adelah cerita peram. eheh eheh.

eh you, esk i nak pigi jalan-jalannn!! so sebelum pemeraman yg lebih lame berlaku terhadap crita jalan2 jakarta-bandung haritu, baekku luahkan sekaranggg.

the fabulous terip to jakarta and bandung with super duper fabulous pepol! i luv u guys so much! muaaxxx comolot skeeettt. :p

23jan-26jan 2010
ahli rombongan: cik rehan,cik pojie,cik bicak,cik pg
ahli rombongan pentipu: cik arnila. *sape sroh kau kansel last minittt?hahaha*


flite kami pagi buta. 7am waktu kuala lumpur. maka bertolak lah ke LCCT dihantar oleh kakak fauziah hani=pojie, iaitu cik NISA yg gojes lg baek hati .awwww puji sketttt. ;) kteorg gerak dr umah pojie kol 4.30pg lagi kot. fuhh semangat betol kan kalau nk jln2 kan. 

bekpes kt mekdi jaap before depart tu. dh la wiken kan, xdpt nk mkn bekpes 4ringget tau. naek flite je sumer cube dgn sedaya upaya utk tidurrr. sumer xckp tido kot. pastu dh kompem2 la smpai kt sane nanti teros nk bejln kan. so 2jam dlm flite tu diguna dgn sepenuhnye utk berehat. walopon tanak tdo,pakse gak pejam mateee. (-.-)

selamat smpai kt jakarta pulak kol 8am waktu indonesia. kt sane beza sejam ngan malaysia. deorg awal sejam. so time pg ni jimat la mase. smpai2 je teros carik bas nk p bandung. act kiteorg sumer dh ade ajk pengankutan,hotel,tiket sumer. cea konon je la begitu...tp atleast dh ade idea la nk g mane, naek ape. xdek la nonong-nonong je. kang kne tpu xpasal lak. pojie pon dh biase, kate kampong kt sini kannn...hehe




maka berangkatlah kami ke bandung, naek bas PRIMAJASA. perjalanan memakan masa selama 3jam la lebeh kurg. time smpai tu pehh lapo giler la wey...seb baek kiteorg dh book supir kt bandung ni awl2..so smpai je kt bandung die dtg amek dan teros menuju kedai mkn ye, bkn check in hotel dlu. heh




tadaaa!!! kedai mkn padangggg. sedapp gilaa. xtahan ok tgk laok byk2 terbentang baekk punye atas meja. sbb kan kne baya ape yg kte sentuh, maka sumer cm fuhh2 sabar2. kalau ikot tgn tu, nk sentuh je semua pinggan walopon laok same. haha slrppp lazat hingga menjilat sudu besi!!




dh kenyang dan gembira, baru la g cek in hotel. SUKAJADI HOTEL...murah,selesa,cozy je. ade swimming pool lg ok. tp xsmpat nk kuak lentang pon..lenkali eh? letak je bag,tros kuar blk menuju destinasi sompink2..yeaah. kt bandung ni, ade tmbah ahli rombongan baru, puan atun dan suami, encik bidi merangkap photographer yg mengshoot gmba2 marbeless. seb baek die ade. kalo harap kan kuuu mmg lah kureng kick ye gmbo. tuan camera lg eksaited nk msk gmbo cmno tu. hui hui



ha..tgk..sekeliling factory outlet. kalau la xkonterol napsu nih, mmg satu kapaterbang tu brg aku je gamaknyeee. yg control2 ni pon siap amek pojie punye part utk luggage. heee timekaseh. sbb tu aku syg ko lebeh sket. ngehehe ;p

dr ptg smpai la mlm..break kejap pon sbb kne dinner. pastu smbong plak pg rumah mode. factory outlet lg...hoi hoi. branded2 semua 3,4ploh hengget je. xgila lg? ok xyah la pandang i begitu ye. pegi seniri kte tgk gila ke tak. juling ke tak ye..eh.i soping utk seluruh ahli keluarga tau. sbb tu bykkk. ngehehehe. tp kedai kt sini kol 9 dh tutup. so booring lah sket. 




okeh..hari kedua kt bandung, pg tangkuban perahu...g tmpt gunung berapi tuuu...tmpt ni mcm wajib pg je...kang org tanye boleh la ckp, eh aku dh smpai tu...sejukkk tol kt atas tu..stoberi,rasberi semua manisss2. pehh lazat nyamamamamm. tp sbb nk kejar g pasar baru, kami xpg pon tmpt hot spring ke, tgk2 kawah and ol. xpe lain kali laen kali. *saje carik alasan nk pg la kannnn. ;)*




smpai plak pasar baru tu, mmg boleh habes berjuta2 kt situuu. kate jutawan kan..eheh kt sini la somping2 kaen utk bwat bj jurung ke...kaen cotton ke...lace. oh lace! pinar2 mate tgk lace sepah2 sane sini. boleh letak atas lantai je? kalo kt gulatis tu siap letak tmpt ekslusip ok. nk pegang pon bedebaq! haa kaen semayang pon beli kt sini yeh. org ckp murahhh. and mmg murah kott. kaen cantek,sejuk sulam 3inci pon baru berape. kalo kt kl beratos2 kottt. bape juta abes kt sini? biarlah rahsiaaa. haha dh la duet tetnggal kt bilik hokey. ngeng. so tepakse bwat pinjaman dlu ngan dak2 ni...still xcukupp. tuka lg rm kt money changer. rugii. so, next time bwk rupiah byk2 ye?





food court kt pasar baru --------> tmpt utk feeling mcm artis sbb sumer serbu korg nk berebut order. (-.-!)


kt pasar baru ni bkk smpai 5ptg je, so setel kt situ, kami g blk rumah mode sbb smalam tu xsmpat tgk brg sgt.  den blk hotel, simpan brg2 yg maha byk gilaaa. pastu sroh pak supir, pak mat drop kami kt paris van java. mcm mall gtu...nak diner...dekat je ngan hotel kami, so boleh la blk jalan kaki sebabnye perkhidmatan supir dh habes. 12jam sehari, kteorg amek 2hari. 400k rupiah per day. tp yg ni naek mcm mpv gtu..sesuai la kalo ramai2 kann.




time nk mkn tu dh sengkek giler. pastu down je sbb duet i dh habes tp still kt bandung and xsmpai jakarta pon lg. susah hati aaaa. cane nk soping kt jakarta pulak niiii. sobs. teros xlaluu mknnn tau. hehe

hari ketiga kt bandung, xdek pg mane sbb kejar nak naek keretapi kol 8.45pg. teross menuju jakarta!



memule bli tiket ketaapi rase kate sbb naek executive coach. tp bile dh msk dlm, adeh...ni ke executip? tingkap siap pecah2 lg..tmpt letak kai tercabut2. heh tp xpe alhmdulillah. seb baek drpd org yg bli tiket berdiri kan. fuh.


peh. panjang gile. so cite jakarta kne next entry. pnat lah i nak p mkn sat no. 


l0ts of laf~

Thursday, February 10, 2011

nak kawen? meh doa dlu meh.

assalamualaikum!
pagi2 ni moh la bace doa ye. i tau la u ol ni kan sebaye2 i je...semua tgh menuju kan...menuju kemane? kesana laa.. ;) bwat yg tgh merancang,sedang merancang mahupun akan merancang masa depan. :)



"Ya Allah…kurniakanlah kami pasangan yang soleh… yang menjaga dirinya… yang menjaga hatinya hanya untuk yang halal baginya… yang sentiasa memperbaiki dirinya… yang sentiasa berusaha mengikuti sunnah Rasulullah… yang baik akhlaknya… yang menerima kami apa adanya… yang akan membawa kami menuju JannahMu Ya Rabb…
Kabulkan ya Allah… Kerana hati kami teramat lemah…" 


l0ts of laf~

Wednesday, February 9, 2011

ade ramai anak perempuan untung ke?

assalamualaikum!


makcik ni ade 4 org anak pompuan. alhmdulillah la..sehat2 cukup sifat semuanya. cume kdg2 tu deorg ni sewel sikit2 tu biaselah kan budak2. 


ni la ha anak2 makcik. sayang kt deorg ni. ade 4pompuan ngan seketul je lelaki. eh tu pon makcik ade jugak interperem belah kanan gmba. aih malu pulak. :')

yg sulung tu yg xbrape nk betol tu...maklomlah dulu lahir xcukup bulan. heh

ha camane...ramaikan anak pompuan makcik. ramaila org kate untung makcik ni. senang hidup, sebab ramai anak pompuan. so makcik boleh la duduk rumah goyang kaki goyang jari. pastu untung jugak bile sumer dh besar nk kawen kang, duet masuk kat makcik je...kirenye 4masuk 1je kluar gtu. paham x? duet hantaran la maksodnye.

pertama2 nya, makcik rase anak2 ni same je. laki ke pompuan ke..xdek untung xdek yg rugi...2-2 pon ade pro n cons kan. anak ni,xkesah la laki ke pompuan ke, tp kalau anak yg rajen tu senang la mak bapak. kalau dh dasar pemalas tu, mmg tak la kan. makcik tgk ramai je anak2 sedare makcik yg lelaki nih rajen. rajen dr anak2 pompuan makcik kot. *kecuali yg sulung la sbb anak sulung makcik tu baek orgnye. rajen dan sopan santun lg. :p*

pastu pasal byk dpt msk duet plak nanti deorg ni kawen kan. tp kalau dipikir2 nak besau kan anak2 pompuan fuhhh wa cakap lu. eh sorry makcik terkasar bahasa. haa..makcik nak habaq ni, nak besarkan anak2 pompuan ni perlukan pelaburan besar ye. sebulan2, yg pakai buang tu dh berape kan. xkire bedak lah blusher lah moisturizer lg. eyeshadow la eyeliner lipsetik amboi byk lah pulak. haa begitu. 

pompuan kan biaselaa..makcik kecik2 dlu pon begitu. eheh. makcik xkesah pon cume certain2 org tu jd narrow minded kan. asal tgk org ramai anak pompuan je ckp untung. haih pelik betul. korg bersyukur je la dgn anak2 yg ade. waloapepon jantina mereka, sayangilah anak-anak anda. v(~,~)V

 
yang benar,
makcik yg ade ramai anak perempuan. 


;)

sipemalasnakupdate

assalamualikum!!

hai sayelah si pemalas itu. v(^,^)V

seriously byk sgt crite nk gebang tp xtau nk mula dr mane. haiiih. malas pon ye jugak. mental down pon same sebab ade lg 10hari je kt rumaahhh. (T.T)

nak setat emo la ni..kalau pk2 kan..ya Allah malasnye nak blk sane. tp sbenanye bile kt sane tu ok je..boleh je terima keadaan pastu tetbe enjoy dh lupe kt rumahh. ehee sunggguh laa ish..tp sy mmg gtu pon..kalo dh rase cam selesa kt satu2 tmpt tu, tebe je kne move on or kne pergi ke tmpt laen, memule misti sedeh2 la..feeling2 la..tp bile dh smpai tmpt baru tu ok je. misti sbb sy dh biase kot..yelah dr kecik lg dh nk msk 10kali pindah kot...so dh biase nk knal org baru,mula blk idop. cewaah mcm mnde je.


okayy...nanti la rajen sket sy cerita eh...ade hutang cerita jakarta,bandung, cerita jalan2 kuala lumpur dan jugak cerita kwn saye, cik fahaizi tunang. waah byk nyeeee. kne g edit gmbo dlu lah ye. kang entry kosong adelah boooo-ringgg.

till then.

l0ts of laf~

Wednesday, February 2, 2011

hal mesir yg menakutkan

assalamualaikum!

umum dh mengetahui perihal krisis yg tgh melanda mesir kan. ayat berite tu ayat beriteee. heehe

ok sbenanye bile pk2 kan...kesian ok kt deorg. eh, xyah pk beriye pon patot kot kesian. cbe bayangkan dok kt tmpt deorg. tetbe ade prisoner ke msk rumah..kalo stakat mintak makanan xpe lg..kalau mntak ehem2 ke ape2 yg pelik ke. oh no. sure ketaq abes sendi. pastu kalo mcm sy yg berjiwa sensitip aww2 ni..haruslah menanges bercucuran air mate gtu. heeh. ok serius. 

denga kabar keadaan kt sane maken truk kan..internet and other kind of communication deorg dh cut off sumer. giler la. bkn stakat deorg je yg cuak. dh family2 kt msia ni apecer. lagi lah. cane nak tau anak2 deorg ni selamat ke tidak kee...huwaaa. kesiannn. kalo i ade private jet, i dh bg pinjam kt u ol tau. tp sayangnye xdek. sobs.

tp kjaan msia dh byk try utk bwk deorg blk sumer..mntak2 dpt la slamatkan semua ok. ade jgak student yg dh berjaya keluar dr mesir tp deorg gune duet sendiri la. ohkay. tetbe sy terpk. cane kalau mnde ni jadi kt kite..kite kt tmpt deorg tu...so betapa pentingnye kne ade duet saving at least utk bli flite tiket blk rumah if anything happen kan. kite pon bkn leh predict mnde2 cani nak jadi. sebelum deorg buat rusuhan tu bkn deorg nk panggil kite meeting skali ke ape kan..kalo x, boleh lari awal2 balek malaysia ye dak. 

ha begitulah. so wahai rehan syazwani sila sedar diri dan setat menabung wang emergency anda dr sekarang ye. pesanan utk yg laen2 juge. 

l0ts of laf~