heart u!

Tuesday, November 29, 2011

balik malaysia, pergi indonesia dan kfc

assalamualaikum!



mlm ni sy balek malaysia! summer break bebeh. yeee belum blk for good lg. lama betol wey setadi. if tmbah setahun lg dh dpt phd tau dak. =.=




mintak2 semua subjek sem ni lepas. aminnnnnnnnnn! so sy still on track lg la and semoga dpt habes on time. tolong la berdoa okayyyy. duduk kt sini sgt best, cuma tak sabar nk balik and kerja and start new phase in life. aku rasa lama sgt fasa jd student nih. lemau weh. lemau. pastu mcm tak de peningkatan hidup je. perangai dok mcm org tak berapa nak sehat je lg kn. haha





tambah stress bila tengok fb. kekadang dekat home aku tu dh mcm kt galeri pengantin ngan nursery. penoh album kawen, tunang dgn gamba baby baby. cantik cantik pulak tu semuaa....wuhuhuuu. rezeki masing masing kan. semoga rezeki kita semua murah! kadang kadang tgk org lain mcm senang je....ape ape deorg nak buat mcm tak de kesusahan pon, tak de masalah. beruntung sungguh ye mereka. moga moga urusan kita semua dipermudah mcm mereka mereka ni jugak kann. 




eh melalut sudah akak. dh tua ni maken nyanyuk kan...suka pikir macam macam tauu...tak sesuai. hehehe udah udah berpikir mengarut. malam ni flite i kol 12.15 you. pagi esk turun klia lg nyah. naek mas ke kau? hahaha tak mampu lah. sy naek jetstar je, tp yg bestnye turun kt klia tu, boleh kembang kembang hidung feeling orang kaya tau tak. bwk handbag forever new je tp perasan bwk Hermes. boleh? untung untung ade lelaki kaya dan kacak yg beriman nak tumpangkan sy blk kl. 




ha tu masalah lg. barang aku nauzubillah 40kg tau. pastu bukan ade org pon nak amek kt klia tu. dh paksa si arnila ke bicak ke pojie mc, tak tau la dapat ke tidak. sebabnye lusa kan i kan pergi indon berjimba bersama keluarga tersyg, jd brg ku yg maha banyak tu, nak tumpang rumah pojie lah kejap. then esk mlm g hotel lepak ngan family kuu before terbang ke jakarta. haaa susah la duduk jaoh dr kl ni. babaaa cepatla pindah HQ balik. 




nanti g indon 8hari ok. gila punya lama. duat bknnye ade sgt ni. blk ni mcm nk keje kfc lah. uuuuu sedapnyaa ayam. original eh..taknak spicy. 




uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. meleleh air liur wey rosak keyboard.




ah. bersabar. tak smpai 24jam lg nak bau udara malaysia yg nyaman tuh. nyaman kan? heh



doakan perjalanan sy selamat semuanya! 


lots of laf~



 

Tuesday, November 15, 2011

exam dan sakit adalah sinonim

assalamualaikum!




oh saya punya final dalam masa 2 hari lagi, lepas tu saya boleh berseronok beronok ronok smpai lebam! balek malaysia adalah pada 30nov. eh apsal bahasa aku cm pelik nih. agaknye bahasa melayu aras tinggi kot. saeng saeng bahasa sanskrit. hehe eh, jgn kata tak ingat bahasa sanskrit tu apa...misti tdo dalam kelas sejarah leteww. berdirikan buku, pastu tdo kat belakang buku kan? tau dah. 




oh sempena nak exam ni slalunya macam2 lah dugaan cabaran sepanjang perjalanan ku pasrah ku akur 786 alhamdulillah syukur!




badan ni dah lama sakit2...maklomlah sparepart second hand. keh keh takdela, sebabnye...banyak sangat kot beraktiviti, so alignment urat urat semua dah lari la aku igt. pastu lama tak kena urut...yesh eden adelah maknusia yang suka pergi mengurut ye. tak kira di tempat urut tradisional, rumah urut maksom atau pon dekat spa yg dibelanja. eh? hehe mcm tu la...tp sy urut biasa biasa je ye. bukan urutan batin, no no no. 




sebabkan begitu, usaha la cari kot2 ada orang mengurut kat sini. nak pergi spa? mmg tak lah. sebab mahal la weyy...if 100dol pon kalau convert dh jd rm300++, baik aku pergi spa kat malaysia, dpt full package lagi siap buat scrub buang daki 2,3kilo tahu tak. haha  




tapi alhamdulillah finally dapat contact number IBU YAYUK dari postgrad ni. isteri dia slalu pergi mengurut kt situ. yang bestnye 35dol ye okeh. yg ni jgn lah diconvert. agak murah la kan compare to tempat lain. actually sebelum jumpa ibu yayuk ni, sy dgn nash ada beli pakej urut kt groupon oz, tapi tetbe tmpt tu cancel deal, and kena mintak refund balik. haih malas la nak cerita proses refund tu. sebab akan mengeluarkan carutan yg bertubi2. kasi pendek cerita, selepas 2minggu usaha keras, kami dpt balik duet refund. Alhamdulillah! syukur syukur!





ha berbalik kepada ibu yayuk, dia org indonesia, tapi kawen ngan omputehs, laki dia keje sini. ingatkan dia urut biasa2 je la. tapi bila pergi rumah dia, siap ada bilik khas u ols. mcm kt tempat spa. ade katil yg ade lubang untuk keluar muka tu. hehe paham kan. waah pastu bilek suram muram terus aku mengantuk. semalam suruh dia tekan kuat kuat. sebab mmg nak hilangkan urat2 yang bersimpul tu. tapi harini baru rasa kesan yg dia tekan tu. saket ok. tp belakang dah rasa ringan sikit. yeay!





tapi pagi td terpaksa makan panadol backpain relief. bgn je tdo, saket blkg pakej dgn sakit kepala. aaaaaaaa. sabar je la. mcm mane nak setadi. kakak korg nih dah la membazir masa yang banyak aritu. ni baru nak hegeh hegeh faham kan semua topik tau. yang sebenarnya tak berapa nak faham pon. tsk 




doakan exam saya dipermudahkan okey. dan doakan saya sehat walafiat. nih dah risau jugak sebab ptg td tetbe kaki sejuk gila lepastu kepala dh suam suam susu kambeng. aigoo, jgn demam plis. 





sindrom sakit time exam mmg sangat sinonim dgn gue deh. =.= redha ajela. 



lots of laf~





Friday, November 11, 2011

sebelas sebelas sebelas

assalamualaikum!




salam 11/11/11.



sebabkan xde ape yg menarek pon jd harini, tp nak jugak buat entry sempena mengabadikan tarikh yg chantek ini...jadi marilah membebel bebel sahaja ye.





oh dlu suka berangan. tp tiap2 kali tarikh cantik pon berangan sbb ape ntah...sumorang pon mcm tu so aku ikot la skali. hehe. eh boleh ber aku-aku...tetbe mcm lg best lgpon kita kan dh lama kenal. cewaah. :p dlu memula bwat blog ni sopan2 konon nak ckp sayalah. tp rs mcm formal sgt la pulak kan. hehe so mari kita mempelbagaikan ganti diri ok? 





setat dok kira tarikh cantik ni time tu form 2 kot...ms tu 2001. so bila 01/01/01 semua mcm wahh! tarikh cantik yg ditunggu sudah tiba yaw! kononnye la kan...nk tunjuk nye eksaited tu. then 2002 plak dan seterusnya seterusnya. tp time skolah dlu xpnah pk pon nak jd apa2 kt tarikh yg cantik molek nih. cume mase kt mrsm pc, kiteorg mcm kononnye nak reunion 12/12/12 laa....taon dpn la tuuu...tp nanti kite bincang blk eh kwn2. lama gak xjumpa korg...nak jumpe anak2 uols jugak, dok tgk gmba korg upload saje. ckp pasal anak2 ni tetbe terasa tua ye disitu. seb baek i pts. so boleh feeling muda sket. haha





jadi azam sy utk tarikh cantik ini, haha beriya kan nak berazam bagai. okeh, sempena nak berexam ni, saya harap sy ade kekuatan utk jadi rajen. haih tlg la nur raihan syazwani binti abdul halim (senapas...senapas) 6hari je lg..silah la focus sket. lepas tu dh boleh jimbajimbun suke hati. orait bettey?




oh btw ni bru blk dr hantar family kak effah kt epot...semalam i tak tidor tau youu. konon la nk setadi pastu tetbe gedik maen download apps photo editor. dah tu dok godek2 mende tu je. stadi je seposen je. ceh. hampeshss. yang jadi tak mengantuk sebab dah tidur dgn riang hati dr lepas maghrib (ke sebelum? i cuti nyah xkesahlakannn) sampai la kol 10lebeh gtu. 





eh dah panjang sgt la pulak kan. okayyyy saya harap hari hari korg seindah suria seperti hari2 sy juga. i.Allah. 


"semoga soalan exam cik rehan senang, dia boleh jawab dgn cemerlang dan dpt result yg gemilang, lulus semanyaaa...amin!" 



lots of laf~
p/s: saje je schedule entry ni time 11.11am. nampak mcm awesome sket. haha



**looking forward for anything special on 12.12.12** tehehehe ANYTHING! ;)




Wednesday, November 9, 2011

wordless wednesday #1

assalamualaikum.














Tuesday, November 8, 2011

our idul adha and GradWA dinner

assalamualaikum!

yeyeah sekarang sy tgh study week. final paper ade satu je. eheee 17nov ni then merdeka ka ka! semalam baru pergi submit proposal kt supervisor and hantar borang registration project kt fakulti. alhmdulillah supervisor dh sign! huraaah hurraaah.




arini lah baru hegeh2 nk denga lectopia yg ade lg 6jam. tp try denga yg last class kot2 ade bg hint kan...malangnyee, hampehss. 




so marilah sy nak cite pasal raya haji kami ahad lepas. this is my 4th time beraya kt sini, smpai dh xrase pape. huhu. im getting stronger bebeh! ;) 



lepastu sbb bdk2 UWA tgh nak exam, mmg tak beraya sakan pon, student2 Curtin dh abes exam sronok lah deorg jimba jimbun kan. *jeles tau*. ye laaa walopon mmg hari raya tu xdek la tetbe aku nak rajen pegi uni kan, tp sbb semua org bz stadi, maka tinggalkan daku kesorgan kt umah,membosankan diri pastu tido. BOOOORING. 




naseb baek pg raya tu decide nak ikot deorg pergi solat hari raya kt Kings Park wolopon den coti coti australia. rasa lah jugak suasana raya tu. den malam tu ade dinner utk final year student, pegi jugak sbb i kira final year lah jugak kan....sbb tinggal lg satu sem. kan? kan? hehehe nak jugak tu. Lol haa....ayuh marilah tgk gmbo je ye. 





















ahhh...ini budak comel gila. comel gila tak tipu. serius. adek comel,kakak gojes.







bdk ni bekenan dkat nash. ehehe





feeling kt kg jap sbb paking bwh pokok rambutan. kengkonon la. mane ade pokok rambutan wey sini. =.=








GradWA Dinner

memula iron baju laen, tp last2 pakai bj laen. memula nk pakai jubah puteh umi bli kt mekah. tp dh ghupa org nk akad nikah dah jubah tu dgn sulam gelems bagai. dan biasalah, baju hitam selalu menjadi penyelamat. tmbah itu ini sket, kengkonon bajet mcm baju baru. yg krongsang atas kepala tu dlu mcm pnah nampak Fatin Liyana pakai. kan? we ols mmg slalu feeling syok seniri. kah kah boooo!! panjang panjang. :p




pakai 3minit pastu maseng maseng nak fengsan bau napas seniri. bahahaha.
p/s: ade gaya ayat2 cinta x? trolololol






the girls!





semua dh high.







hasil hasil MRSM PC dr pelbagai peringkat usia. susunan tua-muda adelah kiri ke kanan. hehehe jk! harus lah aku paleng senior, muka dh tua bekedot. hormat sket senior! :p






tak ketinggalan begambo jugak dgn matluthfi you. bila lg nyah. kekekeke









anf finally this is my favourite! 9gag rules!!! trololololooool




**gamba yg xde watermark tu di cilok dr fb asor and syauqey eh. mekaseh u ols. ;)


Monday, October 31, 2011

Rakan Basikal 1Malaysia

assalamualaikum!


selepas beberapa kurun menyimpan lapisan lemak yg degil dan kental, smalam sebahagian drpd mereka telah berjaya disingkirkan sekejap.


singkir sekejap sbb sy pergi join program Rakan Basikal 1Malaysia, tp end up tmpt bbq bedal makanan byk gila. tahniah! kiteorg berbasikal along swan river, dr trinity college kt perth city tu, smpai lah ke Burswood Park. cramp muntut wa ckp lu. waa paleng jaoh naek beskal pon pegi uni je beb. hahaha seb baek xdek tetbe collapse tgh jln....xmacho langsong! 



kt Burswood Park tu ada bbq utk rakyat malaysia semua sbb DS Najib n istewri ade dtg sini utk CHOGM so deorg saje je laa nk jumpa rakyat2 malaysia kt sini...kot...mcm tu laaa....eh aritu Queen Elizabeth pon dtg jugak...siap pegi uni sy lg, tp sbb William and Kate tak ade, so tak mangat sangat la nak pergi keja Queen. hehe



alkisahnye mangat kan nak g jmpa DS pastu naek basikal jaoh tuu....10km lebeh tau. Maka untuk menaikkan semangat berbasikal, sy beli baju baru. HAHA! 




pingky karer lg uols. striking abes, takot DS xperasan iols.  






ni pon baru beli.....tp mnde ni mmg dah lama i cari ok. water bladder, peneman dikala ku lelah berbasikal. 1.5L 100plus sy isi dlm ni. dan habes. 




basikal, pihak penganjur dan sediakan. so pergi amek aje lah saiz yg bersesuaian. sbb kakiku xberapa nak pnajng neh, basikal saiz S je la sesuai utk i nox. 


tiba tiba deorg sediakan baju la pulak..nak bg seragamm. tsk. tsk. tak nampak tau baju baru i! tsk ye baju nak oren, basikal pon nak oren. mmg gedik. kah kah








nak jugak bg nmpak baju baru walopon sipi2. ini lah jadinya. hahaha lgpon baju deorg bj tu mmg semua XL kot. mmg harus la ikat mcm ni, kalo tak terbang lah aku jd layang layang nanti wey...sbb angen kuat gila time kteorg dok cycling tu.





 time kt last checkpoint, kteorg kne tggu isyarat dr org kt Burswood Park. sbb nanti nak bwat lintas hormat sambil lambai2 bendera kt DS Najib kan. lamaaa lah jugak, sejam kot menunggu..haa pepandai la pk sbb ape. heeh so time dok tggu2 ni, solat la zuhur dlu kt padang. 






time ni dah lapa gila...sbb dh pukul 2ptg. kayuh basikal bwat lintas hormat laju laju, pastu pergi terkam ayam bbq ngan nasik lemak. yeah. xpeduli dah nak amek gmbo ngan DS semua. sumpah lapa kebuluran.





dah kenyang dan gembira, bru la g cari blk DS. ngehehehe tp time ni dia dh nak berangkat pulang. dgn menggunakan kuasa baju berbasikal, dpt la ckp2 kejap ngan dia.


cikserirehan: datuk! mak saya kirim salam. (serius mase sy tepon umi ckp nk g naek basikal jumpa ds najib, die soh kim salam)
DS: mak awak sape? (misti dia igt mak aku somebody neh. kah kah)
kak effah:  rakyat malaysia lah. 



mekaseh akak, sy dh blur xtau nk jwb ape...penat kate naik basikal,lupa dh nak mengarut mcm mane. heeeeh







amek aura ke-datin-an sket. puuuuuuuuuuhhhh puuuhhhhh. *harus dia xbenapas time ni. "bebdk ni aku cepuk gak, dh la peloh2 naek beskal, nak gmbo dekat2 cenggini kan"* ;)








tudiaaa...wira wirawati negara! ;D








next time nk try naek beskal cmni plak. mcm best saje!





lots of laf~

**minggu ni bakal menggila bersama asimen dan presentation. yeah! smalam lupa diri berjimba jimbun kan. seb baek best. hoho 
**gmba yg xde watermark tu, dicilok dr fb kak farida, kak sai or ira...thanks! ;)






Saturday, October 29, 2011

fesyen pon fesyen jugak kan?

assalamualaikum.



i share because i care. :)

mari sama2 pertingkatkan diri ke arah yg lebih baik. i.allah. 


 Rasulullah SAW bersabda, mafhumnya: “Sesungguhnya setiap amal perbuatan itu adalah bermula dengan niat. Dan Sesungguhnya setiap manusia menerima (pahala amalnya) mengikut apa yang diniatkannya…”









credit to Ustaz Zaharuddin 



lots of laf~




Thursday, October 27, 2011

kota kinabalu-brunei-miri ikut jalan raya.

assalamualaikum!


yeah walopon dh hampir setahun trip ni..bru nak cerita la kan. gudjob. heehe sbb nya malah nak edit gmbo. dlu ade bwat entry pasal holiday ni tp siket ajo..alaaa yang ni. Maulidulrasul di brunei.
ok setelah beberapa zaman, meh nak bg tips tips nak travel by car dari kota kinabalu,sabah ke brunei dan smpai ke miri, sarawak. jaoh permandangan,luas perjalanan. aaaaaaaaahhh terbalaek tp mls nk betulkan.paham kan.




Checklist utk korg before plan journey mcm ni.

1. list tempat yg korg mmg nak pegi. google la beb. semua org akan ade pilihan sendiri...tp if nk ikot tmpt2 yg sy pegi pon boleh. cekidaud je nanti.

2. jgn lupa google operating hour, tgk tmpt tu tutup hari ape bukak hari apa. if not nanti jd mcm kami. tsk, nanti i cita.

3. buat passport lah! kan nak g oversea nih. walopon hanya over the river, still negara org ok. 

4. check kereta. haruslaaa...nk jalan 1421 kilometer lebeh ni. 

5. cari jugak several number of hotel..if tak nak booked pon takpe, just walk in mcm kteorg. baru adventure. haha

6. TOLONG bawak GPS if korg ada. dah bwk GPS tu jgn lah pulak tak download peta Brunei. sgtlah batal ok. serius papan tanda kt sana "SANGAT SANGAT" membantu. *julingkan mata,kembangkan hidong*. mungkin juga sbb tempat kita tak biasa...so susah la sikit. 

7. time travel tu, bwk geran kereta. sbb nanti bila nk msk Brunei, deorg akan mintak. 

8. Print out senarai Checkpoint (semua ada 11 kalo xsilap) dkat checkpoint ni tmpt imegresen lah...cop passport. selamat memenuhkan passport anda. hehehehe pastikan tak tertinggal satu pon checkpoint, kalo tak, korg kne patah blk amek cop. nak ke? tak nak kan...

9. jgn lah lupa tuka duet Brunei dollar siap2...pandai2 lah bajet brape nak guna..duet hotel and makan je lah...shoping...xperlu sgt kot.


Tempat menarik yg kiteorg pergi

1. Masjid Jame Asr Hasanol Bolkiah
2. Universiti Brunei Darussalam
3. Kampung Ayer
4. Masjid Sultan Omar Ali Saifuddien
5. Royal Regalia Building
6. Berry Wan Hot Pot Restaurant 
7. Semua jenis Istana
8. Jerudong Park



haaa..tu je kot...now mari memulakan perjalanan! bismillah!


taya kereta baru berpusing 3kali stengah, tp anak2 ayam semua dh bising nak berenti beli buah. bestttt laa! maniss gila tembikai,murah pulak tewwww.





now dekat first checkpoint, Mengkalap, Lawas Sarawak. imegresen first kan...eksaited siap turun kereta amek gmba. =.=  then checkpoint lepas lepas ni dah tak layan. siap tak tahu dah lalu. "eh, baba dh copkan passport? how sweet, mekaseh muah!"





2nd checkpoint...yeay msk Brunei. tgk, amek gmbo dr dlm kete ajo. 





ade naek feri you. kelassss, bkn jaoh mana pon, and feri tu just pusing 360degrees..xbegerak lgsong,tp just pusing (byk kali nye ulang,org paham dh la ish). tapi belah sini adelah malaysia, belah sana brunei. so xdpt persetujuan utk bwat jambatan. mcm tu laa pulakk kann. 






aloha! slamat dtg ke Bandar Seri Meng....eh Begawan...




haa...dh smpai tu, sy bawak keluar senarai hotel yg berpotensi utk di check in. sbbkan kami tak ade GPS sobs, maka sesat barat kt brunei yg kiut ini. tanya org smpai 3,4,5,6 kali baru jmpa hotel. then tros check in...dah tak payah nak pegi survey2 hotel laen kang sesat lagi. hahaa 



so check in la dekat Hotel Traders Inn...ok la utk percutian bajet. kami asal boleh je sumbat ramai2 satu bilek...ahaha sape lambat,tdo sofa,padan muka. kah kah. lepas freshen up, lepak jap,pastu keluar dinner. Mengikut list sy, mmg nak cari tempat mkn steamboat yang femes kt brunei ni...yeah again, sbb takde GPS, kami tak jumpa! tensen. tensen. pusing dekat sejam lebeh. tanya org, still xjumpa..last2 makan kt tmpt laen. :(





dah kenyang, round round tgk masjid! subhanallah cantik. ni Masjid Jame Asr Hasanol Bolkiah. rsnya yg ni bukan masjid emas tu. ade lagi satu nanti sy tunjuk.






ich iis biee sii 




tu jelaa first day...sbb perjalanan pon dh 9 ke 10 jam ntah. so masa mmg habes atas keta. oh and n time beratur kt imegresen. 





so hari kedua pengembararaan dimulakan dgnn.............tadaaaa!!!

lawatan pergi university ok.babaku mmg suka melawat uni. eheh layankan ajee.






ni antara tmpat femes, Kampung Ayer...also known as Venice of East. yang panjang mcm rumahpanjang tu adelah sekolah...and if perasan, nampak tak kubah masjid kt atas belah kanan. sini kira mcm perkampungan atas air...semua ada...siap bomba pon ada ok. snang tau if ada kebakaran, sedut air sungai je. hehee




act boleh naek bot yg mcm dlm gmba ni pegi kt kampong ayer..tp deorg semua malas la..takot la...haip! marah betol. so ikot majority, sy kalah. wuwuwuwu





ini diaaa sejid emas (Masjid Sultan Omar Ali Saifuddien) ! patot kikis siket bwk blk boleh buat rantai ke seutas. aummm.




ade jugak pegi mall deorg tp mahal likita! pastu xcantik pulak tu design , so slamatlah duet korg sbb bercuti kt brunei adelah mmg tak payah keluar duet utk shoping. yeay




Royal Regalia Building. sini muzium alat kebesaran raja. and kebanyakan adelah emas...bablinggg bablinggg....kchinggg kcingggg. kt dalamm lg cantik,tp xleh bwk msk camera. sadisss.




lepas lunch, kami blk hotel then tetbe decide nak g Miri. eh? boleh gtu kan. umi la goda goda baba ckp "baby,ni dh dekat dgn miri, jom la kita pergi Gua Niah...kawan darling cakap best...jom la baby". keh keh...kalo umi mmg ckp mcm tu, agaknye pengsan semua anak anak. heheeee ;)



maka,bergeraklah kami ke MIRI, Sarawak.  




and terus check in hotel. ini hotel sgt best! bilek besar gila (semua boleh tidur atas katil yehaaa) ade swimming pool. aku yg paleng beria ok mandi. org baru beli swimming suit muslimah time ni...siap ade skirt labuh lagi awww. oh btw nak mandi mmg kne pakai swimming suit...xkesah la sexy ke muslimah ke....xbg can langsung kalo pakai track and baju pagoda je. 





pagi pagi lagi dh bersiap semangat nak menjelajah gua niah. erin pon xmenahan. gua niah ni dlm 70++km from miri. 






tapi takdir menentukan segalanya....deorg tutup gua niah sbb ade baik pulih apetah sbb lepas banjir...maybe byk lumpur and licin, so macam bahaya if nk bg tourist msk. SEDIH! jaoh kot dtg....uhuuuuu. jadi bergambar lah byk2 kt dpn kws info kaunter.




makanya kami gerak lah kembali pulang ke brunei,check in hotel yg sama. yea, Traders Inn tu laaa...malas ah nak sesat lg cari hotel laen. oh, kami berjaya cari tempat stimboat tu! horeeehhh! semangat.



tudiaaaa..."kami amat puas hati" . satu kepala 10brunei dollar. and mkn buffet. mkn lah smpai dah tersadai xlarat nak bgn langsong. 




esknya pegi jalan2 kt city..la ade sambutan maulidul rasul. molek sgt la...kan org dok berarak, kami dok klik klik amek gambo. sempat snap jugak sultan brunei yg engsem itu. oh! 




tudiaaaa ferrari menantu sultan baru kelua dr istana. kene berdiri tegak...sedang elok time ni kami tgh nak amek gmba....tetbe pakgad dia suruh berdiri tegak. (~.~!)  






Jerudong Park. tutup juga. haih haih. laenkali,sila check website! grrrrrr snap gamba sana sini pegi mane tah lagi, den gerak kembali ke pangkal jalan...smpai rumah dlm kol 12t.mlm gak la...sure baba letih gila sbb dia drive all the way. bravo daddy bravo. i lebiu. 




kat brunei ni byk mnde2 pelik yg menarik yg sy perasan...ohsem tauuu! acu cubo terai tgk.

translation 'awas, ade kereta tgh u-turn lah kt depan tuuu...300m sana'






epik gila rumah! wow wow






korang kerja ape yg kaya sangat nih! (@.@)





haaa...panjang gilaaaaaa. amek. sape baca smpai habes, tahniah! hehehe kesimpulannya, pergi sekali....cukuplah sekali. ehehehee