heart u!

Monday, November 29, 2010

dah naek jadi 200

assamualaikum!!
 memule nak tanye, kotor sgt ke aa udara skang ni. tetbe td xdek pasal..mata gatal2 pastu idong berair2 bersin. ouh shreeetttttt. ok baru pas buang mukus. yucks. lame dh xbergelumang ngan mukus ni.


yg peliknye, time kt sana aritu alhmdulillah la xdek seseme pon. sbb sy ni spesis yg sgtlah selalu selsema ok. kirenye dlu kalo time kt utm tu, kwn2 sy tgk sy seseme tu adelah perkara yg biasa. kire kalau tgk sy selsema tu mcm tgk org laen makan roti. haa. paham kan analogi itu. tp selame dkat 5bulan kt sana, ubat selsema sy yg dlu sy makan ala2 smarties tu, xberkurang pon. fuhh bangga dgn diri sendiri. hehe


mungkin ke udara kt sana ala2 bersih sikit dr kt sini yg berhabuk jerebu dsb. tmbah plak ade construction kt blkg ni. mmg best sgt la debu2 berterbangan. ouh patot la kot. esk kne pakai mask dlm rumah lah.


heh sbenanye nak cite pasal mnde laen td.


begini ceritanyaa..sy mula dgn 50 je. igt lagi time tu. belum mumayyiz pon. kadang pakai, kadang2 x..tapi lebeh kpd tak la.


pastu naek 75. same jugak keadaannya.


den naek lagi 100. time ni lebeh kepada pakai laa.


naek lagi dan lagi.


and ari sabtu hari tu, sy diberitahu, ia naek lagi! dh 200 ok sekarang. haih camano ni kalau asek terus naek, naek, naek, mencanak, naek lg. ohhoho risau jugak walopon seronok sikit. nak tau nape sronok? nanti sy tayang. ;)




l0ts of laf~

Wednesday, November 24, 2010

mak sy sayang sy lebehhh tau!

assalamuaklaikum!

tdkan sj dok belek2 mnde sy bwk balek aritu. kan mcm2 xtau la pemende sy beli.

eh, ni mcm best je. sup sap tetbe baya. eh ni cantek laa! murah pulak tuuuu. tetbe dh dekat kaunter bersedia nk bayar. so bile nk blk aritu mmg lah byk giler brg smpai.....eh sy xcite lg kan. ok hold dlu..next entry. hehe 

ok smbong citee. ye barang byk2...den td dok belek purse la, boomerang,keychain etc etc..den umi ade tgk satu purse nine west yg sy beli pastu terbekenan. heh boleh gtu. 

umi: ni nk bg sape?
saye: aa..ntah..sape2 je la.
umi: leather ke ni?
saye: ntohh.
umi: umi mcm nak la.
saye: ok amek laaa.

pastu die tros g amek purse lame nk tuka msk semua brg2 kad2 bagai dlm purse baru..hehehe comel ok. semangat sungguh. btw purse lame tu sy bli time bday die 2taon lepas kot. if im not mistaken. ooh baru prasan agak lame la jgak tp still maintain cantek je purse lame tu, sbb sy yg bli kan. keh keh nak gak tu.

pastu sy pon bkk la purse lame umi sy, nk tlg transferkan segale barang2. pastukannnn...




saya tgk ade gmba passport sy kt tmpt ic tu. kt atas ic umi lg...awwww how suweetttt..suweet kann umi sy. misti rindu kt anak die yg shopan shantun lg baek budi pekerti ni. kakkaka ok over.

waaah..letak gmba i dlm wallet lg tu. saje je tau nak bg i terharu. pastu belikan lg umi handbag baru lagi kann nantiii..ehek2 joking!! uni sayang kak long yee...bile rindu2 leh bkk purse tgk gamba kan. waaah terharu tau. :')

nanti baba blk nak tgk wallet baba la pulakk...kekekekeee

tu je nak citee...cepat sumer g tgk purse mak maseng2...ade x gmba korg...ade x??? :p

adek2 i jgn jeles ye. blaja rajen2, pg jaoh2 baru umi rindu2 sketttt. ngehehehe poyo je..padahal ekau tu pmalas hanget jee..huhuhu 




l0ts of laf~

eh..lupe kt dlm purse sy pon ade gmba umi ngan baba tauu. besaqqq gila lg. gmba visa tu. yg nmpak segale kedut2 jerawat sumer. hehehe xpe cane pon sy sayangggggggg umi ngan baba tauuu..muah2 lg.  ;)

sampai rumah sudah!! :)

assalamualaikum!

puhhh...puuhhh...tiop sket habuk2 yg dh nk lekat2 ni..hee

lamee xdek update sbb bz sungguh la aritu..yg paper berturut tu.. pastu xsmpat nye nak belajar. 

yg paper last tu mmg hafal je. seryes. xpaaham pon. pastu time exam mule la confused. eh requirement utk mnde ni ape yg. eh kalau specification yg tu itu ngan yg ni ape bezaa.. oh sumer dh tunggang tebalek. sape soh ko hapalll. grrr. mintak2 lulus. seryes cuak la sbb final 70%. carrymark plak half pon xsmpai. (T.T) korg doa jugak eh?

oh btw sy dh kt rumahh!!!! heehee ye kt rumah kk ye. rumah yg ade baba,umi,dan juga anak2 ayamkuu. tp xjumpe lg bapakku sbb hari yg sy blk tu, die pon terbang jgak g jb. denga2 asek lepak danga je...amboi! tmpat peberet kak long tuuu. hee

sy ade nk cite psal hari yg sy blk aritu..tp panjanggggggggg sgt cite. sy bwat entry baru khas nanti ok. tp kat rumah ni biase la kan..kemalasan sungguh nak update. ehe korg kalo kt rumah pon malass kan...makan je kannn. ;)

ok laa jap lg sy update cite pasal hari yg sy blk rumah rumah aritu k. 24jam tau perjalanan. dh ghupe mcm pusing donia je. padahal perth tu sekangkang kera jantan sajee. nanti ehhh. nak makaaan. he

l0ts of laf~

Wednesday, November 17, 2010

louis vuitton

assalamualaikum!
this is just a quick update of sharing a conversation i overheard just now. 

me n kak effah are having our lunch at broadway fair. we shared the table with other chinese woman with her son when suddenly came another chinese nyonya out of nowhere and talk to the woman. this is some of the things that i OVERHEARD just now. they are just sitting next to me thats why it is very clear, im not that busybody ok? :p


Nyonya: eh, you have to be careful with that bag. *pointing to the women LV bag*

Woman: oh..why aa?

Nyonya: i just drop my bag *she raised her arm to show her LV bag also*, yeah this one... the other day. when i was walking, suddenly the handle broke..i have to repair it and put this things to support it which cost me 20dollars! *i can imagine this nyonya expression eventhough i didnt actually saw her face* 

Woman: really? *she seems like cannot believe it*

Nyonya: ya laa..its not worth it. i just buy the bag for 20dollars also. then have to repair it about the same price. u have to be careful ya. dont put heavy things like me.

Woman: ooho thats why..my bag cost me 2thousand dollars. i dont think it will broke. *OMG i really wanna see this woman facee! she have to be really pissed off cause that nyonya though her imitate LV is as the same as her*

Nyonya: but u have to be careful aaa...*seriously this nyonya COMEL GILER! hahaha pastu wat muke xbersalah den blah gtu je.*

and i think she didnt even know that nyonya! heheheeh


moral of the story: kalau nk bwk beg mahal2 yg ori tu, jgn mkn kt warung. keh keh.



l0ts of laf~

Sunday, November 14, 2010

Wednesday, November 10, 2010

11

another 11 days bebeh!

and ill be back in malaysiaa..

cant waitt!!! weehoppp2
.
.
.
.
and also, 3 more papers to go. (=.=)

err. cant wait too, even though im not fully prepared. err actually didnt prepare at all for the software requirement and project engine paper. 

hoping for the miracle. 



this computer architecture really make me sickkkk. the more i study n try to understand the whole concept.. the more confused i get. what theee fishermen!

memory address register, memory buffer register, data path, microinstruction, IJVM, error correction, instruction set, cache principle and the list goes on. pleaseee. be kind to me. cant u all just get in my head and stay there until i finish the paper ok? after that i dont care where you guys want to go. up to you.


my first paper on this final exam week is on friday. please pray for me. 

"ya Allah ya tuhanku, Kau berikan lah nur raihan syazwani kesenangan dalam menghadapi peperiksaan, kuatkanlah ingatannya, tenangkanlah hatinya dan semoga tajam ingatannya. sesungguhnya kami bertawakal kepadaMu. sesungguhnya kami adelah hamba yg lemah. amin! "


thank you very much! 


l0ts of laf~

Friday, November 5, 2010

saye takot lah!

salamm..selamat pagi gadis dan jejaka. eh ke korg dh t.ari ni?? yela cuti kann. bwat ape nak bgn awal..kenal sgt dahh. tetbe jeles sbb kne bgn awal. ni sumer kevin punye pasal. oh nanti sy cite sape si kevin ni.

sebelum pape, sy nak ucapkan,

"SELAMAT HARI DEEPAVALI" ventrakkali tanggatirai! sukeatijeni, kalo salah maapkan. rase mcm slalu denga iklan kt astro tuu. heee

ok..sy baru la jgak pas bc email. forward dr persatuan2 yg join kt yahoogrup tu. ade satu tu student assoc yg blaja kt sini la jgak. deorg ade la connection antara persatuan student2 laen kt oz ni. kt sydney ke adelaide ke nsw ke, mane2 je la kan.

email tu mntak hulurkan sumbangan kpd sorg candidate phd yg dkat NSW. hurm nak tau x kenapeee? uhhu nak cite pon takot dah. 

korg bc la ni eh, ade sket keratan email, ala2 keratan akhbar la, tp ni dr email.


***************************************

Assalamualaikum kepada rakan-rakan,

Saya telah dimaklumkan mengenai seorang sahabat kita Mohd Najib b. Mohd Razali, seorang pelajar post-grad yang belajar di University of Western Sydney telah dimasukkan ke hospital kerana jangkitan serangga (Bug’s Infection). Beliau adalah seorang pensyarah di Universiti Teknologi Malaysia (UTM).

Kesan jangkitan tersebut sangat memeranjatkan kerana para doktor yang merawat beliau telah mengambil keputusan untuk memotong kaki kanan beliau pada paras lutut. Semalam (14/10/2010) telah dijalankan pemotongan kaki tersebut di Prince of Wales Hospital, Randwick. Alhamdulillah pembedahan tu Berjaya dan kini masih di hospital untuk rawatan susulan. Rawatan susulan ini mungkin mengambil masa selama beberapa bulan, dan tentunya akan menjejaskan pengajian beliau.

***************************************

kesian kannnn? huk2. dah la tetbe nmpak utm kt situ. double kesian. :(

pastu nak tau xkenape sy takottt, act 2,3,4,5,6,7 hari ni mcm ade bintat2 la kt kaki sy. kalau kt mesia boleh la bajet mcm giget nyamuk ke semut ke kerengge ke kan. ni kt sini mcm xdek binatang2 itu semuaa. tapi ade bintat2 merah pastu gatall lah ish!

tp kalau xstat garu die xpe, once dah stat garu,cubit ke tekan dgn kuku smpai berbekas tu. ohh mmg xleh benti. aritu merah giler la kan, sy dh cuak ooh. cmno2. so lumur je minyak mastika tu bg rs angen2 sket.

skang ni bintat2 tu mcm dah nak ilang la gak. so sy assume mungkinlah hama ke ape ke yg ade kt katil ke quilt ke bantal. smpai aritu dah cuci sumer harum berseri tau. 

tapi smalam ttbe kt lutut n betis ade 2bintat baru pulak. time skang baru kaler pink yg sweet2 tu. belom merah lg laa. aiyaa saye manyak takot woo. amende yg mengigit ni. mrah tol la. hurm better tggu blk mesia ke eh..ke pg je pharmacy pastu tayang kakiku ini yg telah berbintat pink yg comel itu. mintak2 xdek papelah. :\

fuuhh..baru sikit dugaan dah mmbebel mcm ni. semoga encik yg menghadapi dugaan yg maha hebat tu tabah ye. jomm kita dokan moga dia cepat sembuh.

nauzubillah minzalik. ya Allah ya tuhanku, jauhkan la malapetaka drpd menimpa diri kami semua. aminnn!

l0ts of laf~

Wednesday, November 3, 2010

pagi2 dah nanges

assalamualaikum..

korg misti knal kak Jemah kan. ala yg viruspadu tuuu. 

td sy dok blogwalking la..bc entry2 die..memule bc pasal anak die anoi tu saket kot. pastu die ade mention pasal arwah alesha. tgn ni pon gatal la nak tau cite..nape anak die meninggal ke?eh saket ape? sebab ape eh? bizibody kan biase laa. hee

pastu tgk dkat ujong entry tu ade link dkat name Alesha tu. teros kelik la. rupenye link ke fotopages. den bc la crite2 die kt situ. teors g dkat page2 yg blkg2 sket. 

rupenye Alesha tu anak sulong kak Jemah. meninggal time umor 5bulan. xjmpe plak saket ape, tp mmg baby tu xsehat dr lahir rasenye. baby tu mmg dok kt sepital je. byk la tiub sane sini, pastu machine itu dan ini smbong kt baby tu. kesiannnn. tsk2. (T.T)

kakak ni lmbt jugak dpt anak. lepas kawen 2tahun baru die peknen. so baby alesha tu mmg yg ditunggu2 la kan. tp apekan daya, ujian plak menimpa. deorg mmg sangat tabah la. ulang alik sepital. 5bulan gak. ikot dokter, slalu baby kalau kne saket mcm Alesha tu hayat die 2minggu je. tp alesha tu bertahan smpai 5bulan. crite ni dah lame sbenanye..dlm taon 2006 kot. sbb skang kak  jemah dh ade anak laen. dh 2org kot anak die. alhmdulillah. sorg pergi, Allah gantikan dgn yg laen kan. 

kalau nak lg feel crite die pg bc kt SINI k?

kalau xnanges xtau la. hati batu ke apeee?? ;p emo plak. heee

walopon auntie han xkenal alesha, auntie doakan alesha bahagia disana.Al-Fatihah. :)

l0ts of laf~ 

Monday, November 1, 2010

terpengaruh dgn honey, i shrunk the kids


assalamualaikum!

hai korg? tgh bwat ape sayangsku2 sekaliann?? sehat ke x? demam ke? saket tekak?
kalau sehat alhmdulillah. kalau saket jgn lupe mkn obat.

sy kat library. ye LIBRARY atau nama penanye perpustakaan. rajen lah anak sape niii?? awww

ni sbenanye dan ngatuk+lapa+nak shi2. tp cane nk gerak, kang tinggal laptop ade plak org kebas. haha bajet laptop ku ini adelah macbook air yg baru release tu ke sumer org nak cilok??? walopon bukan apple, sy ttp sayang compact ku ini...muaah3. dah jgn ckp psal tu...nanti laptop terus merajuk, hang sane hang sini. oh no. 

alahai byk plak mukadimahnyekan...sbenanye nak tanye korg je...tau xpasal cite kt atas tu...haa. honey, i shrunk the kids. pemes time kite kecik2 zaman belum mumayyiz tu. sy suke giler tgk cite ni dlu..tp sy layan yg series..kt tv brape ntah, lupe dah..tapi tiap2 malam jumaat la kalau xsilap.

tiap2 episod tu ade la deorg punye crite...selesaikan kes itu la ini la..ayah deorg kan scientist, so byk la reka macam2 mende. pastu anak die sronok lah guna untuk kepentingan sendiri dan jugak tayang2 kat kawan2. best giler kauu. 

deorg ni ade machine yg boleh bwat org jadi kecik tu. ala dalam cite doremon pon ade. tp kt cite ni, anak2 die akan kne laser ke cahaye ape tah..pastu deorg leh jadi kecik...best kannn..best kann. dan disebabkan mesin tu la sy yg suci murni ni terpengaruh tau. 

ms kecik dlu, sy igt dalam badan kite ni ade org kecik. contoh mcm kt perut kite kan, DULU sy pk kt perut tu banyak sgt org kecik yg kerja. so bila kita mkn, deorg la kna hancur2 kan makanan. kire mcm dok proses2 la. makanan2 yg dah hancur tu deorg bawak guna kereta sorong, untuk pass kt org kecik yg kerja kt usus. haa..paham x? cube bayang. hahaa geli plak.

ha...camni la dalam perut kite. 


pastu kalau kt mesin ke mcm dlm washing machine tu, ade org kecik yg basuhkan baju. tapi bile bkk mesin basuh tu xnampak pon deorg. so time tu sy assume org2 kecik ni pemalu. :') deorg akan duduk dlm bilek kalau ade org nak tgk deorg. pastu biler dah msk baju2 and sabun, baru la deorg kua bekerja. adeh. apeke jauh sungguh imaginasi time tu. 

haa..itu saje pengalaman saye bersama cerita ituu. best x? kakakaka. kalau ade cite pape yg korg tgk time kecik2 dlu pastu terpengaruh jugak mcm sy..meh la kongsi. nak gak tau. 

haih, dari dlu smpai la sekarang, cepat sungguh terpengaruh. crita ke iklan ke. ish2 ooh, ade lg satu crita, tp tu time sy kt mrsm pc...pasal terpengaruh dgn iklan pulak. nanti sy cite eh? hee


l0ts of laf~