heart u!

Saturday, October 2, 2010

albany-marvelous second day

bismillahirohmanirrohim! mari memulakan perjalanan hari kedua.

xdek mukadimah ape dh ni mmg teros cite lah ye.

rabu-29sept2010

bgn subuh sumer..pastu bersiap, den breakfast roti+nutella+jam+peanut butter..tidak dilupakan juga kopi dangdut yg femes trip ini: aik ceong. lepas siap down kemah sumer, kol 7.30pagi kami gerak kluar dr Middleton Beach Holiday Park. haa ni la tmpt tdo kami. kuar awl ni adela sebabnye..nak gmba-gambaran lg kt lua ni. time dok amek2 gmba tu ade la akak omputeh ni ckp ade nmpak whale kt pantai. apelagi berlari2 ok sumer mangat nk tgk. yelah slalu tgk kt tv aje. kt zoo negara ade ke? mcm xdek je. skali smpai kt pantai. tssskkk xado pon. ke kene tipu? kalo la die tipu, nescaya beliau akan cirit-birit seminggu!

15mins lepas tu, tros kami bergerak menuju tempat seterusnya..Tree Top Walk kt mane eh..xigt lagi. lupe la nk tulis..asal dlm keta je sebok nyanyi, makan, borak. ok mulut mmg xbergerak time tidur je. tu pon terngange2. erk. sungguh tidak sopan disitu. ahli2 kreta crv sila diam2 aje nah! ;D

kt Tree Top Walk ni die bwat cam jambatan dr satu pokok ke pokok yg laen. sesuailah ngan namenye kan..pokok atas jalan. ok kenape direct translation ni. misti berjangkit dgn dhamira. hehehee. mnde ni rasenye mcm kt langkawi tu kot. tp yg ni jalan antara pokok. cantek gak la dpt tgk view dr atas gtu. kt sini ade peristiwa seorang gadis dipelok orang puteh tue! ;P padahal time tu, pakcik itu adelah bersame bininye. ni gara2 silap ayat lah. heh

gadis: can i take picture with u?
pakcik omputeh: with me? sure! *teros letak tgn atas bahu sigadis lalu tersengeh*
gadis: *senyap jap smpai xtau nak wat ape.*

org puteh kan mcm mesra2 alam gtu. deorg pon anggap kte mcm anak2 or cucu2 deorg ke. sbbkan deorg berdua, so patotnye kiteorg kne ckp with u guys la. tp kan mnde spontan..terkua gtu...hahaha klakar ok. seb baek i smpat snap gmba. identiti si gadis adelah dirahsiakan. cewaaah!

kluar dr tmpt tu dlm kol 11pg. teros menuju next stop. alamak xigt tmpat itu, tp kne panjat pokok tinggi giler,den leh tgk view dr atas. oh sy adelah fail kt sini. naek 20tangga dh gigil2 kaki...nmpak org kt bwh kecik besar kecik besar je. ok kne turun. sy siap mangat gler siap bwk camera. tulah sape soh gedik angkut camera berat2. nak bwak diri pon dh ketaq2 lutut. huhu oh adekah sy dh gayat skang sbb dlu slalu kutuk encik sireh time menggunung? oh tidak. sireh.. maapkan aku ye!

so dgn kuciwa amek sajelah gmba budak2 ni dr bwh..tp sorg2 turun kaki vibrate sungguh. amin la paleng shaking skali..goyang smpai pokok kt sebelah..ngehehehe ;P pastu dak2 ni ckp biase je kt atas, xdek ape...ok lega sket. ke deorg sj je nak bg i sedap hati sbb xdpt naek? tsk sedehhh. seb baek rmai gak yg xnaek, so xdek la rase cm losernyeee. ;)

dalam kol 4.20, kiteorg smpai kt Cape Leeuwin Lighthouse. kt sini ade lighthouse pastu tmpt pertemuan 2laot, ala2 mcm kt Kudat tu...tp ni antara Southern Ocean dgn Indian Ocean. jap nak tanye. Southern ocean tu adelah laut china selatan ke? pastu indiana ocean tu laot india ke? ok geografi saye dlu time trial pmr dpt C. xtau camane yg pmr betol2 tetbe dpt a.

2nd ni kami xlunch pon...xjmpe tmpt yg best utk lunch..so kami decide gabung ajela lunch dgn dinner. lepas setel gmba sumer, troskn perjalan kt Margaret River. Percubaan untuk singgah kt Cheese Factory gagal sebab tutup..sdehhhh. sebab kuciwa, maka kami teros ke campsite seterusnya kt area tu jugak. tmptnya same mcm yg first day sbb same company. Big 4..xtau la pemende. sy assume mcm kt mesia kot..ala2 hotel seri malaysia gtu...kan ade byk cawangan..agaknye Big 4 tu ala2 gtu gak kot. haha suke ati je.

toilet pon mantap, cume makcik toilet je xkureng mantap. bebel2 apetah. suruh mop itu ini lepas mandi. org deorg kan mmg xleh kalau lantai2 basah. tp toilet kot. kne la basah..baru la feel..apela makcik ni. tp kami denga je la kan..tabah je mengemop sumer.

2nd day ni sbbkan sumer lapa, sang ajk mkanan tros panaskn mkanan yg kami dh bwk tu, masak2 sket ape yg perlu, dgn sepantas kilat sumer ngappp2 smpai licin..dh la laok heaven sungguh. t.ari ngan mlm gabung sekali kan..mmg lah maha byk. dh setel solat sumer, kami berkumpul la igt nak maen2 games ke apeke. start dgn teka teki. mcm2 lah kuar. tp teka teki dhamira paleng lagend, siap ade 3season kot crita tikus dia. pastu korg tau x padang padi tu ape? paddy field=padang padi....hehehe comel kan cik dhamira ini. ;)

lepas tu, ade crita pasal para sahabat, nabi2..sronok je denga crita2 bdk2 ni. teros rase nk bwat adek ipar! hahahaha utk seniri dh xlayak ye. jangan berangan.. ;P tapi time sumer senyap dok denga crita2 tu, si nazirul boleh pulak bkk crita hantu nenek cincin manetah. menjerit abes bertempiaran lari bagai anak ayam. bulatan besar td dh menguncup ke tgh. dan hasilnye kne sound dgn org arab yg tgh nyenyak tdo dlm caravan die kot. "its olready past 10. please go to sleep." BORING! ni lagi lah poyooo je..baru kol 10mlm kot. tepakse la sumer gerak ke kemah maseng2.

memula sy nk tgk movie, g pinjam hardisk amin. tgk byk gak cite. tp 90% adelahcite hantu. sungguh xsesuaiii. i dh la dun like dun like hantu2 ni. den nmpak ade satu cite cinderella. ha tajok cmni i suke. bkk dgn smangatnye, tetbe nmpak mende merangkak2.. hampehs! hantu jgak. seb baek daku xmelalak2 kt situ. cari lak cite laen. ade la jmpe satu cite ni..nmpak mcm klaka2 kot. bkk 15min tetbe padam. ye dh xmampu tahan mate. so teruslah tdo.

maka tamatlah pengembaraan hari keduaaa.

nanti sy smbong lagiii. mlm ni wajib siapkan asimen. kalo dh sentuh sikit pon jadi la!

l0ts of laf~

No comments: