heart u!

Monday, September 14, 2009

hagimaru nye pasal!

sabtu aritu kter0g kuar la utk sh0ping2 b4 raye smbil bli2 souvenir utk penduduk kamp0ng...b4 tu pegi pos b0rg2 mara tu kt ABX...lpas setel bli2 brg,ms tu dlm k0l 5.20ptg gak la..niat td mmg nk g ostel dak2 ni..tp ni mcm dh lmbt sgt la plak..tp pegi je la jgak..malas nk kuar blk esk...dh lmbt2 tu singgah la kt bazar nk bli mkanan kt deorg kt bazar kem tentera lokawi...best la jgak sbb kt sini leh jmpe mkanan smenanjung..huhu. memandgkan ms dh lmbt,s0 byk la kdai yg dh tutup kan...so sy ngan baba rembat je ape yg ade..kte0rg dpt yong tau foo, roti john, ayaq tebu n kueh mueh...pas selesai..kami pon menuju skolah yana n apis...smpai dlm kol 6.10ptg kot..huhu lmbt tol...dh jmpe deorg, pastu kami pulang ke jln yg benar...singgah kt sapindo(gni kot nme die...pelik2 kn nme tmpt kt sini..s0 sy xigt..huhu) bebukak la kt situ..

ni part critenye..td tu muqadimah je..hii. baba pimpin la tgn si erin ni...pastu ms pegang kt lengan die, rs mcm ade mnde kan..tanye amende tu,tp die xnk gtau plak..pastu die pkai l0ng sleeve kn..xnmpak la...pas umi pujuk2...bru la die tunjuk..upenye ade segr0mbolan gelang kot kt tgn die...pelik la sbb rsnye tu bkn gelang die...tanye punye tanye..kot2 die teramek kt kedai gelang kte0rg pg td...die ckp tak...mmg beriye la...pas umi ckp2 ngan die tu..die pon gtau "ni kwn adek yg bg..yg nak pindah tu" . er..pelik la jgak kan..xkn budak tu nk bg...tp sbb takot die nanges nanti kte0rg pon trime je la explanation die..tp xpuas ati lg..

ari ahad plak sesi membwat biskot...bejaye wat tart nenas n biskot pokok kelape..hheehe

bisk0t klape act...tp rupe die mcm pokok kelape..hehe


nah! tart nenas utk kamu disaneee~ *sapenye feveret ni?? (~,<)*


ms tgh bwat2 ni umi dok tanye la die psal gelang tu...sbb curious kn..tp die still gak kate kwn die bg..pastu sembang2 la ngan die. "xbaek taw adek kal0 kte amek brg org..msk nerake..Allah marah tau..tipu umi pon xbaek tau...ha..cube ckp betol2..umi ngan baba xmarah..kal0 adek amek kt kdai org, nanti kte g pulang ye". pnat umi dok ayat2 die. dh lame2 tu die pon ckp la "aah..bukan kwn adek yg bg...adek terambik". mak daku p0n tanye la die amek kt mane n bile.. pastu si erin ni jwb "kt kdai yg ade pokok2 tu..pokok kt sini ngan sini *smbil tunjuk2 kt lantai*. adek amek ms ta0n 2001". sy kt dap0 ms tu tebahak2 la gelak...xleh tahan lg r...boleh plak kn...die dh la lahir ta0n 2003 kot...sengal tol dak tu..heeh dh denga sy gelak tu die pon bet0lkn "eh..adek amek ms ta0n 2003 kot" haha...ape2 la erin..yg penting dh ngaku kn..walopon xtaw kdai yg mane pon..maybe ms tu die dok try2 gelang..pastu kte0rg tarik je die ms nk jln kn...kal0 denga cara die describe bile kjadian tu blaku..sy mcm igt bile...tp xtaw la tmpt kt mane...s0 ape yg akan jd ngan gelang tu? mm mungkin akan derma kpd sape2...mntak2 halal la ngan tuan kdai..huhu m0ral of the stori...tapis karton anak2 anak..adek2 ke anak buah ke...sbb sy rs ni pengaroh katon2 mrepek yg die tgk...pndai nk maen muslihat2 plak kn...erin ske sgt tgk hagimaru kt 611 tu...*kat0n ni mmg hampehss..huhu* orite...membebel dibulan p0se! ;) lots of laf~

Thursday, September 10, 2009

cerita cik kiah bersame karipap~

hai! td b0san2 sy pon tulis la cite..ni hobi ms sy sekolah menengah dlu...huhu...tp slalunye crite2 sy ni mrepek2 je...sbb sy mmg suke mrepek...sj nk letak kt sini..huhu kal0 ade nk komen pape silekan..



Karipap oh karipap!

HOI!!!!hahahaa....”Yak bokte! Uih..mung ni la..wak kejuk aku jah…gere la gini sokmo” pagi-pagi buta lagi Kiah membebel bile dikej0tkn oleh roommate kesayangannya. “Haha..padan muke ko…pagi-pagi bute lg dh mengadap facebook kan…assignment yang Encik Karipap bagi aritu ko dah buat blom? Ptg ni kelas die tau x? ” giliran Hani pula memecahkan keheningan pagi selasa itu. “Ish mung ni..tok baik la panggil lecturer nam0 gitu…xberkat tau dop ilmu..hehe” . “Amboi-amboi…pandai k0 nk bg tazkirah pagi ye..meh aku nk tanye sket..sape ntah yang bagi name Encik Karipap tu…cube bgtau aku..” Hani mengenakan Kiah kembali. “hehe…anok pokcik sudin ni la buwi…amb0 ni…ambo…” Kiah menyambung smbil menepuk-nepuk dadanya. “Tak baik kan ko ckp td…ha nanti before final, ko kne g mintak ampon ngan maaf kt die..kang kalo failed jgn nyesal…hehe” Hani cuber menakut-nakutkan Kiah walaupun dia tahu mana mungkin perkara itu terjadi pada teman karibnya itu. Tengok je la result Kiah tiap-tiap semester. Namanya seakan wajib berada di senarai anugerah dekan, budak 1st class la katekan. “uih, mung ni..jange la oyak gtu..debar doh la aku gini..nanti last kelas aku mitok maaf deh ngan dio..” Kiah menyambung. “ha..tau pon..nanti ko mintak maaf bagi pihak aku skali ye..hehehe” kata Hani sambil tersengeh. Setelah selesai menguruskan diri dan bersarapan, Kiah menutup laptopnya utk membolehkan dia meneruskan assignment yg telah hampir siap itu. Sejak akhir-akhir ini dia seakan melekat dengan laptopnya itu. Kalau laptopnya terbuka dan tiada masalah dengan connection internet, Kiah boleh terpaku di depan laptopnya tanpa bergerak seinci pon. Roomatenya sendiri sudah lali dengan hobi baru kiah. “Hani…make jom?aku lapa la pulok..aku siap doh assignment Encik Karipap ni ” Kiah berkata smbil memusingkan badannya mengadap roomatenya yang sedang tekun membaca novel. “ko ni..lapa je keje..pastu kalo gemuk kang..bising plak ajak aku g jogging”. “oloh..padahal mung nok make jgok kan…takdi lg aku denga perut mung bunyi..hehe”. Perhubungan Kiah dan Hani sudah seperti adik-beradik malah mungkin lebih lagi. Masing-masing sudah terlalu masak dengan perangai masing-masing. Hidup mereka penuh dengan gurau senda dan usikan sesama sendiri. Jalinan persahabatn yang dibina sejak mereka mula-mula hidup perantauan di negeri orang jauh di selatan tanah air. Kampung halaman Kiah nun jauh di Kelantan manakala Hani pula menetap di Kuala Lumpur.


************************************

“Nur Shakirah bt Shamsuddin…awk buat individu punye presentation kay?sebab dah xcukup student ni..sy tau awk berkemampuan..okay guys, class dismissed”. Kiah hanya mampu tersenyum dan mengangguk di hadapan lecturernya itu smbil menunggu masa yang sesuai utk meletup. “3…2…1” Hani berkata didalam hati. “okay guys, class dismissed…eleyh nok kecek ore putihnyo dio..tgk la ni..pagi tadi baru aku nok mitok maaf ngan dio…pahtu dio dok sekso aku gini…bas0 Encik Karipap tol..memey karipap la”. Hani hanya tersenyum mendengar bebelan temannya yang telah diduga awal-awal lg. Sejak hari pertama kelas bersama penyarah tersebut dia seakan memberi lebih perhatian kepada Kiah. Mungkin juga kerana Kiah merupakan best student dlm kelas tu..atau mm wh0 knows. Hani hanya menyimpan kata-kata tersebut di dalam hatinya.

************************************
“Kiah..ko asek reply email sape ni..kenal ke tak?” kata Hani sambil melihat temannya sibuk bersama laptop kesayangannya itu. “Kenal la…aku kenal dio..tp dio xkenal aku..hehe..” sambil tersengeh Kiah membalas. “la..gelenya jgak ko ni ye…aku igt ko ni mmg xlayan laki..tggu mama ko kawenkn ko je…hhaha”. “Ko amek mane pulak email mamat ni?aku kenal ke sape?” Hani menyoal setelah agak lama meyimpan soalan-soalan tersebut. “Misti la mung kenal..senior kite dulu…hok muke baik-baik tu..mcm anak mok sikit..hehe”. Berkerut-kerut muka Hani cuba mengingati orang yang dikatekan oleh Kiah itu. “weh, ni bdk yg ko bg name camakwe tu?calon mak metue?yang muke comel-comel tu”. Kiah hanya mengangguk. “wah wah…berani betol ko ni..pelik plak aku cik Kiah ni menggatal..hehe mane ko amek email die?” Hani masih tidak puas menghamburkan soalan. “Kt pejabat Kolej..hiii” smbil tersengeh Kiah membalas. “olos Hani..aku sajo yah mulo-mulo tu…nok tanyo pasal hal kolej..pastu dio stat email blk…forward-forward email tu..xpo la..saem jah..buke dio kenal aku pom..tp dio tau la aku junior dio kt sini”. Kiah membalas smbil tersenyum meleret. Dia tahu, dia rasa dan dia percaya yang ada sesuatu telah bercambah dihatinya itu. Tapi memandangkan lelaki itu tidak kenal malah mungkin tidak pernah tahu akan kewujudannya dikolej itu. Kiah bkn la bdk cun kolej..yg pndai bergaya spt hot-hot chick lain yg dikenali serata kolej. Dia gadis manis,punya rupa tetapi dia malas nak bergaya disana sini kerana dia berfikir yang dia disini untuk menimba ilmu yg berguna untuk masa yang akan datang. Alaa..dh keje nanti..ade duit sendiri..aku bergaye la… hehe. Itu je yg dijawab Kiah bila rakan-rakannya berkata bahawa dia tidak menjaga penampilan diri. Kiah lebih selesa berimej simple tanpa secalit make up seperti gadis-gadis cun yg lain itu. “berangan la pulak…maken dkat nk abes blaja ni..maken kuat berangan ko ye…tak yah risau la…ko grad 1st class nye nanti” kata-kata Hani mengejutkan lamunannya. “aku nk berangan kawin ngan anak raja kejap pon xleh” Kiah berkata sambil memuncungkan mulutnya itu konon-konon merajuk. “alalalaala….cik Kiah bucuk…xcun la muncung-muncung cmtu…cak! Jom la aku blanje goreng pisang nak?” Hani cuba memancing perhatian Kiah. Sambil tersenyum Kiah membalas “yay..untung aku arini..wak lolok ngaju jah td..hehe jom goreng pisang!”.

************************************

“Congrats!! Kiah…silau la medal ko tu…nak pinjam satu bleh tak? Macam berat je ko pkai dua-dua tu” Hani berkata selepas memeluk rakan baiknya itu. “hahaha…ambik la hani..tp wi blk taw pahni..aku nk simpan tunjok kt anok cucu nanti..hehe k0nvo jgop kito dih…suko la pahni tok payoh gi kelas lg” terpancar sianr kegembiraan di muka Kiah. Dia nampak berbeza pada hari bersejarahnya ini. Setelah di make over oleh Hani pagi tadi, coursematenya hampir tidak megenali Kiah. Baru hari ini semua mata memandang-mandang kepadanya. Bukan sahaja kerana dia menerima anugerah canselor tetapi penampilan dirinya. Mukanya yang bujur sirih dan mulus itu di solek nipis oleh Hani. Mascara yang dipakaikan menyerlahkan lagi bulu matanya yang sedia lebat itu. “Cantiknya anok mama arini..tahniah deh” kata mama Kiah kepadanya sambil mengucup kedua-dua pipinya. Sedang Kiah sibuk bergambar bersama rakan-rakan dan keluarganya, satu suara lembut menyapanya dari belakang. “Shakirah..tahniah”. Kiah seakan cam suara itu.Suara yang selalu didengarinya, yang selalu menghantuinya dan yang penting dia tidak berapa menggemari suara itu. Kiah berpaling walaupun berdebar. Alamak..Encik Karipap..apsal die ade kt sini…apsal die hulur bunge kt aku..apsal…arggghh. Dia hanya mampu bermonolog didalam hati. Sambil mencapai bunga tersebut Kiah memaksa diri untuk senyum. “Kenape awk senyum mcm tak iklas je ni Shakirah? Saya ade lg nak bagi hadiah kt awk ni..sbb awk best student sy kan.” kata bekas pensyarahnya itu. Kiah betul-betul buntu. Encik ni suke kt aku ke..patot la slalu je buli aku. Tapi tak nak…aku nak kat orang lain. Encik ni dah la suke seksa aku..mama tolong..tak nakkkkk. “Hai Kiah!” tiba-tiba suara yang tidak dikenali mengejutkan lamunannya. “Hhhhai..” bergetar suara Kiah menyambut sapaan tersebut. Macam nak luruh jantungnya melihat kelibat itu disini. “Kiah…knape senyap plak ni…kt email mcm-mcm awk mengusik ye..buat lawak itu ini..skang dh jumpe kenape diam je.” Muka Kiah sudah merah padam menahan malu. Pipinya yang dipakaikn blusher itu semakin merah kelihatan. “Saya ingat awok tok kenal sayo..sbb tu sy wat gilo-gilo jah…kalu la sy tahu” Kiah berkata sambil menunduk. Sungguh dia malu. Teringat semua emailnya yg merepek-merepek dulu. “Sy bersyukur awk tak tahu..kalo tak, mesti kite tak berkawan kan.” Lelaki tersebut menyambung. “Mace mano awok kenal sayo?pahtu guano awok kenal lecturer sayo tu?” bertubi-tubi soalan ditanyakan seakan tidak percaya dengan apa yang berlaku. “Lecturer awk tu, abang sy…sy kan pernah tanya awk amek kos ape kan..kebetulan pulak abg sy jd lecturer awk..jodoh kot..sy suruh la die kdg-kdg kenekan awk…misti awk tak suka dia kan..heehe pastu awak penah dengar facebook tak? Sy cari awk kt situ la..guna email awk tu..tp sy purposely tak add awk..nanti kantoila sy kenal awk…and sy tau awk slalu view facebook sy kn..sy tgk kt fan check application”. Kiah terkedu mendengar penjelasan lelaki itu. Bakpola aku tok terpikir langsong dio bulih cari aku kt facebook tu. Bodo pulok serow berigak gini. Kiah masih belum mampu berkata-kata. “Ahem Kiah, tak nak kenalkan aku dengan camakwe ni ke?” Hani menepuknya dari belakang. “Camakwe? ape tu?” lelaki tersebut tertanye-tanye. “Calon mak mertue!” tangkas Hani menjawab. “Aku igtkn Encik Karipap tu yang suke kt ko…rupe-rupenye adek die…boleh plak kan..jodoh betol” Hani berkata sambil tersenyum meleret. Dia tahu bahawa teman yang paling disayanginya sangat gembira. Dia juga tahu Kiah sudah menyimpan perasaan terhadap rakan email tersebut. Kiah melihat lelaki tersebut, jodoh ke? terdetik dihatinya. “Oh..btw…abang sy mmg suke mkn karipap..sy pon”. Kiah berpaling menatap lelaki itu. Dia tersenyum. Bahagia. Sungguh!

lots of laf~
cik rehan

Monday, September 7, 2009

darah~

haiy00!! pagi sumer!! slamat berp0sa ari ke-17!

aritu ade tgk2 surat mara tu..pastu ade kne wat medical check up...s0 ari sbtu aritu pegi la Klinik Dr Mustafa kt Likas...b4 g klinik tu g kedai taya jap baba nk tuka taya kete...lame la jgak bertape kt situ...bile dh b0san sket sy,umi n erin g la jln2..kt kdai taya kn ape la sgt ade...tgk2 la rim tay0...*b0san bet0l ni..heeh* den nmpak ade kdai kete kt dpn tu..s0 kte0rg g la tgk2 kete smbil berangan...tgk2 rege kete sumer b0leh tahan gak...bmw 3series dlm 2rat0s ribu lbey...mini c0oper cik izue 190ribu kot...aduhai..nape mahal sgt kete ni...mne nk k0rek duet... *gedik tgk kete 7bintang sape sr0h..huhu*

dh abes cite kreta....pas setel tuka taya tu, dlm k0l 11 kami menuju la klinik...msk2 je aduhai...maha ramai la org...pastu wat la app0intment ngan de0rg dtg blk k0l 2ptg nanti...den tgk2 b0rang uni tu..bru la prasan die s0h anta b0rg acceptance b4 8Sept...mak 0i..mne nk smpat...kt mara p0n xanta lg de0rg appr0ve ke tak uni ni...nk tggu reply dr mara lg...baba dh bising2..huhu anakmu ini...faceb0ok je keje..heee amp0n bapak!

den kte0rg sh0ot g agen die kt kk...tanye2 sumer...mntak die postp0ne tarikh anta acceptance form tu..die ckp b0leh kot...lege jap tp still kne denga baba bebel2...hihii pastu kte0rg mnuju Wisma Muis, ade kdai tudung Tamma kt situ..umi nk bli tudung...ha arini sy gudgirl...xbli pape p0n..hoh00 oh satu je bli..eyem0..tu p0n sebab erin tercucuk mate sy ngan mnde yg gune utk amek baju kt tmpt tinggi kt kdai tu..smpai terkelua c0ntact lens sy...huhu

pastu g s0lat zoh0r jap..den umi nk g amek brg nutrimetics die...jln2 kt bazar rmadan den pegi blk ke klinik...ms tu jam mnunjukkn pk0l 3ptg..heeh xpe..d0kte byk lg patient laen kn...

bile dh msk bilek d0kte tu...wat la cekap2 biase...tarik hembus napas...timbang..ukur tinggi...pastu...jeng2! kne amek DARAH...huwaaaa.xswuker~ sy tak0t jar0omm...huhu
xtgk p0n ms d0kte amek darah tu...rs mcm kne toreh sket...igt xmas0k lg jarum..sbb ik0t pengalamn tgk kwn2 derma darah..jar0mnye sgt la besaq kn...ketaq la lututku ini..igt jarum tu...rupenye sece0t je jarumnye..hehe s0 lege la..tp bile tgk darah...uuu ketaq blk lutut..nape mcm kaler mar0on...daku mmg xdek bakat la jd d0kte..huhu

pes time amek darah...hihi

medical check up ni xsetel lg...sbb xwat lg xray...kt klinik ni xdek xray...tp d0kte ni ckp die ade xray kt klinik die satu lg kt papar...s0..esknye sy ke papar utk wat xray...abes suda cite psal medical check up...

hehee...sumer nk crite detailkn...kih2..xpe la ye..ni je la keje para penggnggur..kasihanilah kami~ ;P
l0ts of laf~

Wednesday, September 2, 2009

hijrah~

penghijrahan sempena bulan ramadhan yg mulia..

dari ini
ni c0lor rmb0t snirik



kpd ini


alhamdulillah...sm0ge beliau mendapat keberkatan Allah SWT~

;)

l0ts of laf~